Csupasport: amikor a bokorban guggolva világít rád a reflektor – futókörkép a szemétségekről

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.05.15. 21:07
null
(Fotó: Csupasport)
Címkék
Szemét dolog a futás élményét szeméttel megzavarni – ha nem is jó a szóvicc, az üzenet egyértelmű. Szemetelnek a futók? Mi a teendő, ha a szemünk láttára teszi ezt valaki, szabad szólni, kell szólni? És emberi dolog, ha kis- és nagydolog zavarja meg a versenyt, az edzést – mit illik, hogyan illik?
„A négynapos Balaton-körüli futás alkalmával egy zselés tasakot dobott el valaki előttem, utolértem, és elég fáradt voltam ahhoz, hogy szóljak: ez gáz volt, jó lenne ezt elkerülni a jövőben. Annyira irritált, hogy azt el sem tudom mondani” mondta a Csupasportnak Lubics Sziliva. Vele, Blaskó Mihállyal, Cseke Lillával és Dombi Tiborral a futás és a szemetelés kapcsolatát tárgyaltuk át.

Egy másik interjúban mesélt nekünk Lubics a Moab 240-ről is, amelyet a világ egyik legkeményebb és legnehezebb kihívásának tartanak, s amelyen október 7-én áll rajthoz. A Csupasporton olvashatnak továbbá a civilben úszómesterként dolgozó belga Matthieu Bonne sikeréről, amely a világon egyedülálló és emberfeletti módonelsőként teljesítette a „Nyolc sziget”-kihívást a Kanári-szigeteken, azaz nyolc egymást követő napon fejezte be az Ironmant.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik