Asztalitenisz: Póta és Tóth a Német Kupa-győztes csapatban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.09. 18:18
null
Tóth Krisztina (balról a második) és Póta Georgina (balról a harmadik) Német Kupa-győztes lett (Fotó: tischtennis.de)
A Német Kupa idejére két magyart is szerződtető DJK Kolbermoor sikerével zárult a torna, igaz, míg Póta Georgina négyszer is győzött, Tóth Krisztina a kispadról szurkolt a többieknek.

Német Kupa-győztesként kezdte az évet Póta Georgina: a mögöttünk hagyott hétvégén a német Bundesligában a negyedik helyen álló DJK Kolbermoor együttesében szereplő kétszeres Európa-bajnokunk – a szabályok lehetőséget adnak rá, hogy egy idényen belül egy játékos több országban is szerepeljen, így állhatott asztalhoz Hannoverben a Budaörsi SC-t erősítő klasszis – a vártnál sokkal könnyeben söpörte be újabb trófeáját. A DJK Kolbermoor a szombati csoportkört két 3:0-s győzelemmel az első helyen zárta, majd a vasárnap elődöntőben és a fináléban is 3:0-ra nyert, előbb az SV Böblingen, majd a TSV Langstadt ellen.

Mindez egyben azt is jelenti, hogy elmaradt az álomdöntő, miután a legutóbbi három kiírást megnyerő, s nem mellesleg Póta korábbi csapata, a TTC Berlin meglepetésre az elődöntőben kiesett. Így viszont nem lehetett kérdés, hogy a DJK Kolbermoor győzelmével zárul a hétvége, ami magyar szempontból azért is jó hír, mert a remek formában játszó Póta sokat tett hozzá a sikerhez: a két nap alatt négyszer állt asztalhoz, s nem csak, hogy veretlen maradt, hanem imponáló, 12:5-ös játszmaaránnyal zárt. A Kolbermoor csapatában egyébként Póta mellett a már visszavonult, hétszeres Eb-aranyérmes Tóth Krisztina is ott volt a nevezettek között, s ha a döntő szorosabban alakul, 2:2-nél éppen a 2008-ban Szentpéterváron Európa-bajnoki címet szerző Póta, Tóth páros játszotta volna a mindent eldöntő partit, ám a nosztalgiafellépés a 3:0-s végeredmény miatt elmaradt.

ASZTALITENISZ NÉMET-KUPA, HANNOVER
Elődöntő:
DJK Kolbermoor–SV Böblingen 3:0 (Póta 1 győzelmet szerzett), TSV Langstadt–TTC Berlin 3:2. Döntő: DJK Kolbermoor–TSV Langstadt 3:0 (Póta 1 győzelmet szerzett)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik