nemzetisport.hu
2016.10.30 12:04 Frissítve: 2016.10.30 12:19

MLB: fájdalmas titok, ez okozhatta a 24 évesen elhunyt játékos halálát

Mint szeptember végén beszámoltunk róla, hajóbalesetben életét vesztette José Fernández, a Miami Marlins profi baseballcsapat dobója. Most az is kiderült, mi okozhatta a balesetet.

 

A 24 éves játékos két barátjával szenvedett balesetet Miami partjainál. Harminckét láb hosszú hajójukat 3 órakor találta meg a parti őrség. A motorcsónak felfordulva akadt fenn a vízbe mélyen benyúló hullámtörő gát szikláin. A három férfi közül egyet a vízben, kettőt a hajó alatt találtak meg, egyikükön sem volt mentőmellény.

Az ESPN most hozzájutott a toxikológiai jelentésekhez: a játékos szervezetében kokaint találtak, valamint a beszámolók alapján nagy mennyiségű alkoholt is fogyasztott a baleset estéjén.

A fiatalon elhunyt dobó véralkoholszintje 1.47 volt a vizsgálatok alapján, ez majdnem a duplája a megengedettnek.

Az továbbra is kérdéses, ki kormányozta a hajót a baleset éjszakáján. Egyesek szerint a baseballozó, és épp ezért történhetett a baleset, ám a játékos családja állítja, José Fernández ilyen állapotban biztosan nem vezetett volna.

2022.11.13 23:54:30

Egyéb csapat nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A tények, amelyek nem cáfolhatók semmiféle mentegetőzéssel. Mert a feltételes mód egyértelmű hárítás, csak éppen van benne némi visszamenőleges remény. Ami szintén logikai nonszensz. Ez a »mi lett volna, ha« olyan, mint a »jó« döntés. Nálam ilyen sincs, csak simán döntés, hiszen a többi lehetőség nem lett kipróbálva.

2022.11.12 23:16:12

Egyéb csapat nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.