S. T. J.
2023.06.04 23:45 Frissítve: 2023.06.05 09:02

Ádám Martinra még várnia kell Marco Rossinak; Pécsen presztízscsata zajlott

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:

 

• Hétfőn megkezdi a felkészülést Telkiben a Montenegró és Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőre a magyar labdarúgó-válogatott. A keret azonban egyelőre nem teljes, Ádám Martinra június 12-éig kell várnia Marco Rossi szövetségi kapitánynak, a 28 éves csatárt klubkötelezettségei egyelőre Dél-Koreához kötik: az Ulszan Hyundai támadójára a hazatérésig a héten még két fontos bajnoki mérkőzés vár. A magyar csatár Dél-Koreában 12 tétmérkőzésen négy gólt szerzett és három gólpasszt adott az idényben, de leginkább a Litvánia és Bulgária ellen elért válogatottbeli gólja növelheti az önbizalmát. Lapunknak azt is elmesélte, hogy még 9430 kilométer utazás vár rá, mire megérkezik majd Telkibe.

• Két pécsi csapat csatázott a férfi kosárlabda NB I-be kerülésért, a PVSK és az az NB I B Piros csoportját megnyerő NKA. A tavaly még élvonalbeli PVSK összesítésben 2–1-re vezetett, majd az ötödik mérkőzésen 15 pontos előnyt szerzett, de végül az NKA Pécs nyerte meg a párharcot. A csapat rutinos, korábbi magyar válogatott hátvédje, a 34 éves Kovács Péter lapunknak elmondta, a két együttes között nagy a rivalizálás, de a játékosok között nem érzett feszültséget. „Egyes nézők részéről persze hallottam ezt-azt, beszéltem emberekkel, akik élesen az egyik oldalt képviselték, ám ez természetes” – tette hozzá. A folytatásról azt mondta, a céljuk a bennmaradás lesz, ehhez lépésről lépésre kell majd haladniuk, és lassan, fokozatosan építkezni.

• 1943 júniusában még senki sem sejtette, hogy az Európában tomboló háború idejére már csak hét válogatott meccs jut nekünk. Ezek közül az elsőt Szófiában Bulgáriával vívta meg Vághy Kálmán együttese. Az előkészületek nem voltak zökkenőmentesek (Szófiában 40 napja esett az eső, emiatt a pálya rossz állapotban volt, Zsengellér, Szusza és Tóth III cipője otthon maradt, és csak repülővel, Isztambul érintésével érkezett meg a bolgár fővárosba), de a magyar válogatott Zsengellér triplájával a 14. percben már így is 3:0-ra vezetett. S a 18. percben lehetett volna 4:0 is, ám mint Népsport mellékletünkből kiderül, miután Tóth kicselezte a hazaiak kapusát, és az üres kapura küldte a labdát, hirtelen felbukkant a gyepen egy katona…

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra