Motokrossz: Szvoboda Bence és Varga Imre is dobogón

Vágólapra másolva!
2017.08.02. 12:49
null
Szvoboda Bence dobogóra állhatott saját kategóriájában (Fotók: Nagy Norbert)
Sikerrel vette a szlovák motokrosszbajnokság akadályait a HTS Team. Szvoboda Bence és Varga Imre is dobogóra állhatott saját kategóriájában a hétvégi versenyen.

A Kassához közeli Mnisek adott otthont a nyílt szlovák MX-bajnokság negyedik, utolsó előtti versenyének. A dombos, kövekkel teli pálya nagy kihívást jelentett még a legjobb krosszosoknak is, amit a 30 fok feletti kánikula tovább fokozott. Hazánk bajnokcsapata, a peresztegi székhelyű HTS Team két kategóriában, négy versenyzővel vágott neki a viadalnak.

MX Open: Szvoboda és Hugyecz is az élmezőnyben

A királykategóriának számító Open géposztályban a kiskunlacházi Eb-n bizonyító két magyar képviselte hazánkat a versenyen. Szvobda Bence és Hugyecz Erik számára is ez volt az első szereplés a szlovák bajnokságban idén. Korábban a versenyütközések miatt nem tudták elfogadni a rendezők invitálását.

Már az edzéseken látszott, hogy a két magyarral komolyan számolnia kell az Open-mezőnynek, amit többnyire cseh és szlovák versenyzők alkottak. Szvoboda a második, Hugyecz a negyedik leggyorsabb idővel hangolt a délutáni futamokra.

A tétre menő megméretéseken aztán újra a magyarok nevétől volt hangos a lelátó. Szvoboda mindkét futamban elsőnek fordult, és a versenytáv feléig ő diktálta a tempót. A nyári kánikula aztán térdre kényszeríttette a kilencszeres magyar bajnokot cseh ellenfelével, Filip Neugebauerrel szemben, aki jobban bírta a gyűrődést. Szvoboda két második helyezéssel a második pozícióban végzett az összetett értékelésben.

Hugyecz első futama nem indult ilyen jól, a középmezőnyből motorozta fel magát a hatodik helyre. A második futamban jobban kezdett az ötszörös magyar bajnok, sokáig a harmadik helyen vitézkedett, de aztán ő is elfáradt. Több helycsere után végül a negyedik pozícióban intette le a kockás zászló, ami az összetett értékelésben az ötödik helyezést jelentette számára.

Hugyecz Erik is az élmezőnyben zárt
Hugyecz Erik is az élmezőnyben zárt

MX2: Varga élete formájában, Kiss balszerencséje

Az MX2-es kategóriában is két magyar, Varga Imre (18) és Kiss Márk (17) vette fel a harcot a népes nemzetközi mezőnnyel. Varga, a kategória magyar címvédője bámulatosan motorozott egész nap: jókat rajtolt, bírta az élmezőny tempóját, és komoly párharcokat megnyerve lett a két futam részeredményei alapján a harmadik legjobb motoros Mnisekben. Ez azért is nagy szó az ifjú győri versenyző számára, mert nemzetközi felnőtt mezőnyben még nem állhatott dobogóra.

Kiss hadilábon állt a szerencsével ezen a napon. Az első futamot egy elektronikai hiba miatt feladni kényszerült, így minden esélye elszállt, hogy a junior MX2-es különértékelésben felállhasson a dobogóra. A második futamban azért megmutatta, hogy képes ő a junior élmezőnnyel felvenni a versenyt, harmadik helyen ért célba, de az első felvonás nullázása miatt csak tizenegyedik lehetett összesítésben.

A HTS Team Németország, Csehország, Ausztria és az Európa-bajnokság után remekül vizsgázott a szlovák bajnokságban, így nem volt kérdés, hogy a szeptember 3-i fináléra is meghívták őket a rendezők. De addig sem fognak unatkozni, hiszen az augusztusi négy hétvége három versenyt is tartogat a számukra: kettőt Csehországban, egyet Németországban. Most hétvégén Kaplice, a cseh sorozat hatodik versenye esedékes a HTS-es fiúk számára.

Így néz ki a mniseki pálya
Így néz ki a mniseki pálya

Végeredmény MX Open, Mnisek:
1. Filip Neugebauer (Csehország, Kawasaki) 50 pont
2. Szvoboda Bence (Magyarország, HTS Team) 44 pont

3. Tomás Simko (Szlovákia, Suzuki) 36 pont
4. Václav Kovár (Csehország, KTM) 34 pont
5. Hugyecz Erik (Magyarország, HTS Team) 33 pont

Végeredmény MX2, Mnisek:
1. Tomás Kohut (Szlovákia, KTM) 47 pont
2. Milan Spicák (Csehország, Husqvarna) 42 pont
3. Varga Imre (Magyarország, HTS Team) 34 pont

4. Patrik Liska (Csehország, Yamaha) 33 pont
5. Denis Polás (Szlovákia, KTM) 33 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik