Szerdán indult a Magyar Honvédség Sportszázadának újabb felvételije

Vágólapra másolva!
2024.01.17. 14:28
null
Szerdán indul a Sportszázad új felvételije (Fotó: Facebook/Magyar Honvédség Sportszázad)
Szerdán és csütörtökön zajlik a Magyar Honvédség Sportszázadának újabb felvételije, melyre a szentendrei MH Altiszti Akadémián kerül sor.

A 2. Sportszázad felvételi tájékoztatóján közel 200 olyan fiatal sportoló vesz részt, akik országos bajnokságokon érmes helyezéssel rendelkeznek és vállalják azt, hogy a honvédség kötelékében szolgálatot teljesítenek.

A fiatalokat köszöntve Bozó Tibor nyugállományú altábornagy felidézte, hogy 2017-ben alakult újjá a Sportszázad, amelynek olyan katonasportolók a tagjai, akik kiváló eredményeket értek el itthon és a világban.

Kiemelte, a tervek szerint a jelenlévők március elsején lépnek be a Magyar Honvédség kötelékébe, a 2. Sportszázadba, önkéntes tartalékos státuszban. Bozó Tibor hangsúlyozta, számítanak rájuk abban, hogy nagyon jó katonák és kiváló sportolók lesznek, de abban is, hogy meg tudják szólítani az ifjúságot, eljutnak az általános és a középiskolás korosztályhoz, illetve toborzókampányokra és a honvédelmi és hazafias nevelésekre is.

Az altábornagy elmondta, hogy kettős karriermodellt kívánnak nyújtani, az aktív sportpályafutás befejezése után azok előtt, akik katonák akarnak maradni, lehetőségek tárháza nyílik meg katonaként.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Nemzeti Sportügynökség újabb pályázatára tavaly november végéig lehetett jelentkezni, a Sportszázadhoz olyan sportolók csatlakozhatnak, akik betöltötték a 18. életévüket és a tárgyévben vagy az elmúlt két évben a sportáguk hazai bajnokságán érmet szereztek. A felvételt nyert sportolóknak lehetőségük lesz arra, hogy sporttevékenységük mellett önkéntes tartalékos katonaként a Magyar Honvédség állományában teljesítsenek szolgálatot abban a vármegyében, amelyben életvitelszerűen élnek és sportolnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik