Abu Fani örül, hogy hazautazhatott; Valkusz Máté mesélt a főtáblára jutásról

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 23:14
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:

Véget ért a Ferencváros mezőkövesdi felkészülése. Mohammed Abu Fani, a zöld-fehérek izraeli válogatott középpályása nem tagadta, megkönnyítette a munkába állást, hogy a szünetben hazautazhatott. „Több mint fél éve nem jártam odahaza, nagyon hiányzott a családom. Karrierem során először játszom külföldön, ennyi honvágy most még talán belefért” – mondta lapunknak. A nyáron a Maccabi Haifától érkező középpályás 34 tétmérkőzésen játszott. Abban, hogy az ősz végén saját megítélése szerint is gyengébben teljesített, az is közrejátszott, hogy „hazámban éppen akkoriban tört ki a háború. Mentségemre szóljon, mentálisan nagyon megviselt, hogy a családom veszélyben van.”Véget ért a Ferencváros mezőkövesdi felkészülése. Mohammed Abu Fani, a zöld-fehérek izraeli válogatott középpályása nem tagadta, megkönnyítette a munkába állást, hogy a szünetben hazautazhatott. „Több mint fél éve nem jártam odahaza, nagyon hiányzott a családom. Karrierem során először játszom külföldön, ennyi honvágy most még talán belefért” – mondta lapunknak. A nyáron a Maccabi Haifától érkező középpályás 34 tétmérkőzésen játszott. Abban, hogy az ősz végén saját megítélése szerint is gyengébben teljesített, az is közrejátszott, hogy „hazámban éppen akkoriban tört ki a háború. Mentségemre szóljon, mentálisan nagyon megviselt, hogy a családom veszélyben van.”

Közleményben tudatta a szekszárdi kosárlabda-vezérkar, hogy a városi közgyűlés „részéről klubunk felé mutatott, ellenségesnek tekinthető, munkánkat ellehetetlenítő lépések okán kénytelenek voltunk megkezdeni az előkészületeket felnőtt csapatunk tevékenységének, hazai mérkőzéseinek más városba költöztetése érdekében”. Lapunk a városvezetőség két tagját is megkérdezte az ügyről, amiből világosan kiderült, hogy a képviselők között nincs összhang a kérdésben. Ami biztos: február 19-ig kaptak határidőt a kosarasok arra, hogy megállapodás szülessen. A kosárlabda-szövetségben már azt is tudni vélik, az egyeztetések kudarca esetén hová települhet át a sportszervezet.

Alighogy megnyerte utolsó selejtezőjét Melbourne-ben a világranglista 155. helyén álló olasz Andrea Vavassori ellen, lapunk utolérte Valkusz Mátét, aki elárulta, attól sem állt távol, hogy feladja a mérkőzést. Az első játszmában azért kellett ápolást kérnie, mert egyre rosszabbul érezte magát a mérkőzés közben. Reggel óta nagyon erős hasgörccsel küszködött, hasmenése is volt, és érezte, hogy pontról pontra fogy az ereje. De szerencsére nem adta fel, s két játszmában lezárta a csatát, ezzel először jutott GS-főtáblára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik