Három szoros szettre volt képes a Kecskemét a Modena ellen

Vágólapra másolva!
2007.12.13. 14:37
Címkék
A Phoenix Mecano-Kecskeméti RC férficsapata hazai pályán 3:0-ra kikapott szerda este a világsztárjait nélkülöző olasz Cimone Modena együttesétől a Challenge-kupa harmadik fordulójának első mérkőzésén.
A kecskemétiek nem tudtak érdemi ellenállást tanúsítani
A kecskemétiek nem tudtak érdemi ellenállást tanúsítani
A kecskemétiek nem tudtak érdemi ellenállást tanúsítani
A kecskemétiek nem tudtak érdemi ellenállást tanúsítani

Igazolódtak az előzetes értesülések: a Modena otthon hagyta legnagyobb sztárjait, nem utazott Kecskemétre az olasz csapat négy világbajnok brazil légiósa. Ennek ellenére volt két nemzetközileg is ismert röplabdázó a pályán, Sidnei Sidao a brazil bajnokság legjobbja volt 2006-ban, Andrea Sartoretti pedig 328-szoros olasz válogatott, számtalan hazai és nemzetközi klubtrófea mellett nyert már világbajnokságot, két Európa-bajnokságot, öt Világligát és Világkupát.

A magyar együttes játékosai a kezdés utáni percekben némileg megszeppenten játszottak, de edzőjük, Karagics Mátyás megértő volt, mondván: nem lehet könnyű annak a 18-19 éves játékosnak Andrea Sartoretti ellen röplabdázni, akinek éppen a világhírű olasz a példaképe. Így is végig egyenrangú partnere volt a Modenának a Kecskemét, mindhárom szettet szorossá tette, a játszmagyőzelemre is volt esélye, de néhány bosszantó technikai rontás miatt ez nem sikerült. Az olasz együttes tagjai taktikailag, technikailag és fizikálisan is remek állapotban vannak, leginkább a mezőnymunkájukkal nőttek a hazaiak fölé, számos alkalommal mentették meg a labdát a kecskemétiek ütése után.

A Kecskemét trénere elmondta, csalódottak, mert nem a legjobb csapatával érkezett a Modena, s a sportszerűség mindenképpen megkövetelte volna, hogy az olaszok legalább előre szóljanak, hogy ezúttal a cserejátékosok lépnek pályára. „Persze, ha az összes világsztár itt lett volna, akkor bizonyára nincs ekkor sportértéke a találkozónak – vélekedett Karagics Mátyás. – Nagyon jól helytálltunk, az olaszok nem tudtak lazítani, nem is cserélt az edzőjük. Kellemes benyomást tett rám a csapatom, fiatal együttesemnek többször kellene ilyen meccseket játszania. Az olasz együttes hátsó támadásainak gyorsasága, és precíz mezőnymunkája ellen nem tudtunk mit tenni”

Két nap múlva, szombat délután Dunaújvárosban bajnoki rangadón lép pályára a Kecskemét, de az edző nem aggódik. Azt mondja: fizikailag nem lehet probléma a regenerálódás a fiatal szervezet számára, hiszen minden nap edz a csapat, jó erőben vannak a játékosok.”

A visszavágót december 19-én, szerdán rendezik Modenában.

CHALLENGE-KUPA, FÉRFIAK, 3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

PHOENIX MECANO-KECSKEMÉTI RC–CIMONE MODENA (OLASZ) 0:3 (–20, –21, –21)
Kecskemét, 800 néző. Játékvezetők: Shehu, Sallata (albánok)
KECSKEMÉT: Tóth II G. 14, Hoffart 1, Somodi 4, Tóth I G., Németh F. 6, Mutapcija 9. Csere: Szabó T. (liberó), Kása 1, Bokor G. 1, Csoma 3, Szappanos 1. Edző: Karagics Mátyás
MODENA: Bertoli 5, Soli 3, Rau 5, Sartoretti 14, Sidao 19, Casoli 13. Csere: Donadio (liberó). Edző: Luca Monti
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik