Tökölön startol a sodródó cirkusz

Vágólapra másolva!
2011.04.13. 12:04
Címkék
Április 17-én a tököli reptéren elstartol a Hell Energy Országos Drift Bajnokság, amelyet az idén debütáló DriftGP Hungary kiírásában rendeznek meg. A Pro liga nyitófutamára a hazai pilóták mellett Csehországból, Romániából, Horvátországból, Szerbiából és még Izraelből is érkeznek résztvevők. A nyílt magyar bajnokság így gyakorlatilag nemzetközi viadallá avanzsált, és várhatóan közel 30 elképesztő versenyautó fogja róni a köröket.


Fotó: Molnár István
Fotó: Molnár István

Hogy az esemény világraszóló legyen, a tököli aszfaltra a szervezők az amerikai Formula Drift-sorozat híres Road Atlanta pályájának kijelölt szakaszát modellezik majd le egy az egyben. A páros (tsuiso) csaták során a várható kezdősebesség 100-120 km/h lesz, de ez a pálya nem kizárólag a sebességről szól, ugyanis egy egészen trükkös, önmagába visszatérő technikás nyomvonalon kell kizárólag kilinccsel előre teljesítenie a legjobbaknak.


A driftre jellemző szubjektív értékelés miatt a szervezők a jól bevált videobíró mellett külföldi szaktekintélyt is meginvitáltak erre a versenyre.

Az éles kvalifikációk helyi műsorvezetői közvetítése is interaktívabb lesz! Miközben a nézők a pilótákkal együtt izgulnak az eredményeken, a pálya teljesítése után rögtönzött interjú készül a versenyzővel. A kialakult Top16-os mezőny páros csatái előtt újabb feladatot szánnak a versenyzőknek, hisz ez a nap róluk szól és nem másról!

Hogy ne csak a viadal dobogósai térhessenek haza csillogó kupával, a hétvégén a SEBESSÉG kihívása lesz a kulcsszó. Aki a legnagyobb sebességgel tudja megkezdeni a driftet szabályosan, az bizony felborzolhatja a kedélyeket az éles csaták előtt. A bírók árgus szemekkel és a szabályoknak megfelelően igen szigorúan fogják az egyes csatákat értékelni. Ezen a szinten nem fér már bele semmilyen trükközés! Az elvárás padlógáz, nagy füst és óriás lapja. Ha pedig a kilincsek összeérnek, akkor tuti minden! A nap legszebb csatáját bemutató győztes versenyző produkcióját a bírók és a szervezők értékes különdíjjal köszönik meg!

A Sodródó Cirkusz körítése tartogat még ezen felül is komoly látnivalókat és élményeket. A nyitott boxutcán kívül a kiállítási területen jelesebb hazai tuningautók képviselik magukat a Carstyling standján. A Kicker dB Cup idei első versenyét tartja az autó HiFi-építésben jeleskedőknek, de nem csak ők versengenek majd. Az RC autómodellezők a nagyok kicsinyített pályáján tartanak driftbajnoki fordulót a HDSTeam jóvoltából.

A rajongók körében méltán népszerű Drift Taxi a verseny előtti edzésnapon egész nap várja a fuvarra éhes adrenalinfüggőket! A nézők azonban nem csak drifterek mellé tudnak majd beülni, a szervezők programtervei között megtalálható a rali kalandtúra és egy kis sétarepülőzési lehetőség is.

A komoly verseny mellett egy igazi élménypark vár tehát a látogatókra, így nincs más dolguk, mint mindkét napon élvezni az igazi versenyhangulatot és jó előre megváltani a jegyeket a vízszintes vagy az égi hullámvasútra.

És hogy az i-re a pont is felkerüljön: nem lesz hiány szép és szexi lányokból sem, mivel a Hell jóvoltából gyönyörű hostessek érkeznek, a háziasszony pedig a Miss UniverseHungary győztese, Dammak Jázmin lesz.

INFORMÁCIÓK

Belépőjegy:
Április 16.: Edzésnap+élménypark: 1000 Ft

Április 17.: Versenynap: 2000 Ft


A rendezvény 10 éves korig ingyenesen látogatható!


Megközelítés (Tököli reptér II. kapu):

Gyalogosan: Budapestről a Vágóhídtól félóránként induló ráckevei HÉV-vel Tököl állomásig, majd onnan menetrend szerint közlekedő autóbusszal. Vagy Csepelről (Koltói Anna u.) átszállás nélkül az óránként induló Volánbusz-járattal Tököl-Bíróház megállóig.


Gépjárművel: az M0-s körgyűrűn a halászteleki leágazásnál kell letérni, majd onnan Szigethalmon át Tökölig.

 

Szálláslehetőségek:
- M0 Túra Motel (2310 Szigetszentmiklós, Gyári út 49., Tel.: 06 (24) 403–506)

- Airport Hotel (Rögtön a tököli reptér I-es kapuja mellett – www.airportszallo.hu)

- Park Panzió (1214 Bp. II. Rákóczi F. út 195–197.)

- Gastland M0 Hotel (Szigetszentmiklós – www.gastlandm0.hu/)

A DriftGP 2011. évi versenynaptára:http://www.drifting.hu/hu/naptar

Bővebb információ: www.drifting.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik