Panem et circenses? Reméljük!

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.10.01. 12:10
A magyar kommentátorok nagy kedvence, a Pászus Ferrejra vendégszerepel ma este 21:30-kor a Luzban. Capdevila természetesen kereten kívül, még a...

Benfica-Pacos FerreiraBenfica-Pacos Ferreira

A magyar kommentátorok nagy kedvence, a Pászus Ferrejra vendégszerepel ma este 21:30-kor a Luzban. Capdevila természetesen kereten kívül, még a siheder Luís Martins nevét is előbb biggyesztette Jorge Jesus oda a lista végére... Persze nincs mese, ezt a Pacost a majd minden bizonnyal felforgatott kerettel is meg kell verni, pláne, hogy a klub különleges ajándéka révén sokan ingyen szurkolhatják végig a meccset!

Aki esetleg nem ismerné az ellenfelet, vagy fogadni kíván rájuk: ugyan közel hússzorosát fizetik a feltett pénznek Pacos győzelem esetén, utoljára a nyitó fordulóban tudtak nyerni, és zsinórban a harmadik vereségüket szenvedték múlt héten el. Miközben hazai pályán is rendre lerendezzük őket, tavaly Pacos de Ferreirában is szórtunk egy ötöst, és talán nem fogjuk egyhamar elfelejteni, hogy a már akkor is gólképtelen Saviola helyére az utolsó negyed órára beálló Nuno Gomes egy duplával üzent a szakmai stábnak. Azóta már tudjuk, hogy kinek mi lett a sorsa, így már csak abban bízhatunk, hogy ma este végre Saviola is megtalálja a labdával a kapuba vezető utat.

A hétvégéhez képest azonban csere is várható: Aimar minden bizonnyal újra a pályán villoghat a félidei cicázás helyett, és Noliton sem fogunk meglepődni, ha esetleg már a kezdőcsapat tagjai közt olvashatjuk majd a nevét. Tudom, telhetetlen vagyok, de én még Jardelt, és Rodrigot is megnézném, ám az egyetlen ember, aki tudja, hogy mennyire felforgatható az alapcsapat, az csakis Jorge Jesus.

És akkor itt, és most jött el az ideje, hogy egy kicsit a Mesternek is hódoljunk végre egy poszt keretein belül. Ne feledjük, remekül mozgatja a csapatot, nem kis szerepet vállalva ezzel a abból, hogy már csak a Benfica veretlen idén a portugál klubok közül. Jorge Jesus ha nem is mindig a szurkolói szemszögből legjobb döntéseket hozza, idén nem variál a védelemben, és a 4-4-2-t és a 4-2-3-1-et egyaránt jól alkalmazza. Igaz, jobban örülnénk, ha néha David Simao, Ruben Pinto, vagy Nélson Oliveira húzná a csapat szekerét, de ameddig így is kiszenvedjük a győzelmet, addig felőlem tizenegy Balotelli is futkoshatna a pályán. Meg is érdemli, hogy amilyen értetlenül mi állunk néhány húzása előtt, most egy legalább olyan értetlen arckifejezésű óriásképpel kedveskedjünk neki, róla:Jorge JesusMa estére pedig ezzel le is vettem a vállamról a terhet: tervezzen csak Jorge, én nem szólok bele, csak egy gyors tippet adok a közeljövőben berakandókról: Mika-Luís Martins, Miguel Vítor, Jardel, Capdevila-Ruben Amorim, Ruben Pinto- itt támadó középpályásban köszönjük megvagyunk az alapjátékosokkal-Rodrigo, Nélson Oliveira.

Ma este meg csak legyen meg a három pont, ahogy azt egy észak-portugál kiscsapat ellen illik!

Aztán pöröghet a névlista, van idő jövő májusig...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik