Befordulunk a célegyenesbe

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2013.05.06. 14:05
Három meccs maradt már csak hátra a bajnokságból, és mivel a múlt héten sikerült megvernünk a Marítimót, nyugodtabban készülhetünk soron...

Három meccs maradt már csak hátra a bajnokságból, és mivel a múlt héten sikerült megvernünk a Marítimót, nyugodtabban készülhetünk soron következő ellenfelünkre, akik bár figyelemreméltó szezont produkálnak az idén, nem kéne, hogy problémát jelentsenek nekünk.

Kellemes meglepetés idén az Estoril, jár minden elismerésünk az idei teljesítményükhöz. Jelenleg a hatodik helyen állomásoznak két pontra az európai kupaindulást jelentő ötödik helytől.

Egy ici-picit azért tartok tőlük, ezt bevallom készséggel, hisz mégsem véletlenül hatodikok, de idegenben simán átgázoltunk rajtuk, most meg még fontosabb ez a három pont, szóval magabiztos győzelem ellen ne nagyon fogadjon senki. A Portó egyébként is jelezte pénteken, hogy nem hajlandó lemondani a bajnoki címről, vagy inkább pontosabban fogalmazva a Nacional gyönyörűen lefeküdt nekik, nehogy már most bajnokot kelljen avatni. Bánjuk is, meg nem is. Az igazi nagy robbanást egyébként is egy Dragaoban való ünneplés jelentené, aminek gondolatával elkacérkodunk gyengébb pillanatainkban, de aztán gyorsan magunkra is parancsolunk, hogy az még a medve bőre kategória, amire ugye nem illik előre inni, vagy mi.

Most pedig fussunk át gyorsan soros ellenfelünkön, akikről szégyen, vagy nem szégyen, de egyáltalán nem tudok valami sokat. Az internetet böngészve ügyesen kiderítettem, hogy a legveszélyesebb játékosuk Luís Leal lehet, aki idén kilenc gólnál jár (ha-ha, tőle még Salvio is több gólt rúgott), meg azt is, hogy idegenben nem megy nekik annyira. Mindenesetre az előző fordulóban megverték a Bragát 2-1-re, ami megint csak megsüvegelendő tett.

Luis Lealígy néz ki Luis Leal, tőle kell majd "tartani"

Fingom sincs, hogy Jesusnak mennyire lesz kedve rotálni erre a meccsre. Igazából nyugodtan ki lehetne állítani a legerősebb kezdőnket is, ami egy az egyben az a csapat lenne, amelyik a Fenerbahce ellen kezdett csütörtökön, mégis úgy érzem, hogy Rodrigo és Ola John is szerepet kap majd a kezdőcsapatban, illetve valószínű, hogy Melgarejo is visszatáncol a balszélre.

Nincs nagy nyomás tehát a csapaton, a kisujjunk hegye már ott van a bajnoki trófeán. Csak két könnyűnek tűnő hazai meccset kell ehhez megnyerni, ez lesz az egyik. Nem tudom a srácok mennyire ringatták már el magukat a végső diadal vizionálása közben, de remélem, hogy még nem nagyon és egy profi, magabiztos teljesítményt láthatunk ma tőlük. Ezúttal a mi kezünkben van a sorsunk, hát éljünk vele!

A meccs este 21:00-kor kezdődik, streameket mindenki talál a megszokott helyen, de aki hajlandó egy kicsit éjszakázni, az megtekintheti a DigiSport1-en is, ahol felvételről fogják közvetíteni 23:20-tól. Éjjeli baglyok előnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik