Videó: „Ma sok mindenkiért futballoztunk” – Kubatov Gábor a pozsonyi győzelem után

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.07.28. 15:03
null
<a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/07/28/kubatov-gabor-ma-a-felvideki-magyarokert-es-a-zsenialis-fradi-taborert-is-futballoztunk/" target="_blank"><strong>KUBATOV GÁBOR ÉRTÉKELÉSÉT A KÉPRE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!</strong> (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)</a>
Mint beszámoltunk róla, a hazai vereség után 4–1-re nyert Pozsonyban a Ferencváros a Slovan Bratislava ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján, s továbbjutott. A lefújás után az FTC elnöke, Kubatov Gábor az M4 Sport kamerái előtt értékelte a mérkőzést.

 

„Persze, nagyon sok dimenziója van ennek a győzelemnek, elsősorban a pályán meg szakmailag. Szerintem ez egy nagy győzelem, főleg úgy, hogy Budapesten egygólos hátrányban voltunk, aztán itt is rúgtak egy gólt, szóval elég hullámzó volt. De ma sok mindenkiért futballoztunk” – kezdte értékelését Kubatov Gábor az M4 Sportnak, aki ezt követően felidézte az 1992-es mérkőzés eseményeit.

„Nekem az egyik legnagyobb meccsélményem, amikor ott, az Üllői úti stadionban elénekeltük a Himnuszt a meccs elején, és ugyan nem sikerült akkor a továbbjutás, de az egy óriási lelki töltet volt annak a Fradinak akkoriban” – árulta el, és hozzátette, hogy ma a felvidéki magyarokért is futballoztak, valamint méltatta a Ferencváros szurkolótáborát, hangsúlyozva, hogy idáig mintaértékűen viselkedtek.

„Nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen háborús helyzetet úgy meg tudunk szelídíteni, hogy a mérkőzés ilyen becsületesen, tisztességesen fusson le” – fűzte hozzá, majd reagált arra a megjegyzésre, hogy az évek alatt elvárássá vált a csoportkörbe történő bejutás.

„Egy csomó minden megváltozott, nemcsak infrastruktúrában és felszereltségben, hanem a csapat értéke is sokkal nagyobb lett. És azért egy ilyen értékű csapattal tulajdonképpen elvárás” – jelentette ki Kubatov Gábor.

„Megnéztem, hogy legutóbb, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében voltunk, akkor toronymagasan mi voltunk a legkisebb költségvetésű csapat, de valahogy azt érzem, hogy mi mindig tudunk egy rövidebb utat, mi mindig tudunk valami trükköt, amivel ezt a pénzbeli különbséget ki tudjuk egyenlíteni. Abban reménykedem, hogy ha majd nagy csapatok jönnek velünk szembe, akkor most is meg tudjuk állni a helyünket” – mondta.

A pozsonyi találkozót megelőzően a játékosok és a szakmai stáb együtt felidézte, mi is történt pontosan 30 évvel ezelőtt a Slovan otthonában, hogy mitől is különleges a mostani párharc.

„Arra kértük őket, hogy nézzék meg, tudják, miért van ez a felhajtás, miért van telt ház, hogy tudják, magyarok élnek a határon túl is, és hogy mi történt harminc évvel ezelőtt.”

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
SLOVAN BRATISLAVA (szlovák)–FERENCVÁROS 1–4 (0–2)
Pozsony,
Téglamezei Stadion, 21 500 néző. Vezette: Di Bello (olasz)
SLOVAN: Chovan – Medvedev (A. Green, 11.), Kasia, Abena, De Marco, Pauschek (Weiss, 87.; Holman, 90+3.) – Barszegjan, Kankava (Agbo, 90+3.), Kucka, Csakvetadze – Saponjics (Csavrics, 87.). Vezetőedző: id. Vladimír Weiss
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni – A. Traoré, Zachariassen, Nguen (Thelander, 90+3.) – Boli (Vécsei, 63.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: De Marco (70.), ill. F. Boli (20.), Zachariassen (31.), A. Traoré (89.), Laidouni (90+4.)
Továbbjutott: a Ferencváros, 5–3-as összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik