Női BL: hétgólos meccsen verte meg a Barca a Realt a telt házas Camp Nouban

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 22:25
Soha annyian nem láttak még női futballmérkőzést a helyszínen, mint szerdán Barcelonában, ahol a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a címvédő katalán gárda 5–2-re megverte a Real Madridot a telt házas Camp Nouban, így kettős győzelemmel, 8–3-as összesítéssel bejutott a legjobb négy közé.
Telt ház a Camp Nouban (Fotó: Getty Images)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Telt ház a Camp Nouban (Fotó: Getty Images) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

A címvédő FC Barcelona tulajdonképpen már az első meccsen eldöntötte a Real Madrid elleni negyeddöntős párharcot, hiszen a múlt héten 3–1-re nyert a spanyol fővárosban, a visszavágóról azonban már két hónappal ezelőtt sejteni lehetett, hogy sportágtörténeti jelentőséggel bír majd – a találkozóra a legendás Camp Nouban került sor, s már január közepén eladtak rá minden jegyet!

A kezdő sípszó pillanatában még jócskán voltak üres helyek a stadionban, de ahogy teltek-múltak a percek, szépen lassan megteltek a lelátók. A hivatalos nézőszámot a mérkőzés hajrájában hirdették ki: 91553 néző tekintette meg élőben az összecsapást, ami új világrekord, ilyen sokan korábban egyetlen női futballmeccsen sem drukkoltak a helyszínen.

AMERIKAI REKORD DŐLT MEG

Az előző nézőcsúcsot női futballmeccsen az 1999-es világbajnokság döntője tartotta, akkor a pasadenai Rose Bowlban 90 195 szurkoló látta az Egyesült Államok–Kína találkozót. Ami a klubfutballt illeti, ebben a tekintetben jelentősen túlszárnyalta az eddigi rekordot a Camp Nouban lejátszott mérkőzés, mivel idáig az Atlético Madrid és a Barcelona 2019-es mérkőzése vezetett, amelyet 60 739 néző látott a Wanda Metropolitanóban.

MTI


A hangulatra egyébként egy percig sem lehetett panasz, még akkor sem, amikor a Real Madrid a második félidő elején Claudia Zornoza hatalmas, körülbelül 40 méterről lőtt góljával 2–1-es előnyhöz jutott (VIDEÓ ITT!), ezzel egyetlen találatra került attól, hogy hosszabbításra mentse a párharcot. Aztán az összesen 25 kapura lövési kísérlettel próbálkozó Barca szűk húsz perc leforgása alatt négyet vágott – ekkor iratkozott fel a gólszerzők közé az aranylabdás Alexia Putellas is –, így 5–2-re megnyerte a meccset, és kettős győzelemmel jutott be az elődöntőbe, amelyben az Arsenallal vagy a Wolfsburggal mérkőzik majd meg.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A játéknap másik mérkőzésén a Paris Saint-Germain a német bajnokságban második helyen álló Bayernt Münchent látta vendégül a Parc des Princes-ben. Erre a meccsre is „összegyűlt” 27 262 szurkoló, ami új nézőcsúcs a PSG női csapatának hazai fellépéseit tekintve. A francia gárda az idegenben elért 2–1-es győzelme után otthon is megszerezte a vezetést – így összesítésben már 3–1-es előnyben volt –, ám a bajorok meglepetésre fordítottak, és kiharcolták a hosszabbítást. A ráadásban már csak a PSG szerzett gólt (VIDEÓ ITT!), a csereként beálló Ramona Bachmann idénybeli negyedik BL-találatának köszönhetően a párizsi együttes sorozatban harmadszor jutott be a legjobb négy közé.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
FC Barcelona (spanyol)–Real Madrid (spanyol) 5–2
(Mapi León 8., Bonmatí 52., Pina 55., Putellas 62., Hansen 70., ill. Olga Carmona 16. – 11-esből, Zornoza 48.)
Továbbjutott: az FC Barcelona, kettős győzelemmel, 8–3-as összesítéssel
Paris Saint-Germain (francia)–Bayern München (német) 2–2 (Baltimore 17., Bachmann 112., ill. Kumagai 19., Schüller 55.) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Paris Saint-Germain, 4–3-as összesítéssel

A CSÜTÖRTÖKI PROGRAM
18.45:
Wolfsburg (német)–Arsenal (angol)
Az első mérkőzés eredménye: 1–1
21.00: Lyon (francia)–Juventus (olasz)
Az első mérkőzés eredménye: 1–2

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Barcelona (spanyol)–Arsenal (angol)/Wolfsburg (német)
Juventus (olasz)/Lyon (francia)–PSG (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik