Ifi BL: az FTC Oroszországba, a Győr Albániába utazik

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.27. 12:45
null
Redzic Damirék (jobbra) orosz csapattal találkoznak az Ifjúsági BL-ben (Fotó: Árvai Károly)
Az Európai Labdarúgó-szövetség szerdán elkészítette az UEFA Ifjúsági Liga 2020–2021-es idényének sorsolását. A Bajnokok Ligája-ágon érdekelt (az első csapat BL-csoportkörös szereplése révén) Ferencváros a Lokomotiv Moszkva vendége lesz, míg a bajnoki ágon az ETO FC Győr az Apoloniával mérkőzik meg Albániában.

 

A mostani kiírásban nem rendeznek csoportkört. A 64 csapat egymeccses párharcot vív a legjobb 32 közé jutásért. A 2013 óta íródó sorozat történetében ez az első idény, amelyben két magyar együttes érdekelt. Az FTC és az ETO egyaránt újonc az Ifjúsági Ligában.

A Ferencváros a Borussia Mönchengladbach, FC Barcelona, Liverpool, Lazio, Olympique Marseille, Lokomotiv Moszkva, Dinamo Kijev hetesből kaphatott ellenfelet. A zöld-fehérek az orosz együttessel kerültek össze, a mérkőzés Moszkvában lesz.

A Győr lehetséges ellenfele a Celta Vigo, a PAOK, az APOEL, a Górnik Zabrze, a Viitorul, az Olimpija Ljubljana és az Apolonia volt. A sors utóbbival, az albán utánpótlás-bajnokkal hozta össze a magyar aranyérmes ETO-t.

A továbbjutásról egymeccses párharc dönt, amelyet március 2-án vagy 3-án rendeznek meg.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, 2020–2021
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT


BAJNOKOK LIGÁJA-ÁG
Lokomotiv Moszkva (orosz)–FERENCVÁROS

BAJNOKI ÁG
Apolonia Fier (albán)–ETO FC GYŐR

A teljes sorsolást ide kattintva, az UEFA honlapján megtekintheti!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik