K. T. I. 2020.09.22 16:14 Frissítve: 2020.09.22 17:30

Európai Szuperkupa: még kedden is voltak hivatalosan megváltható jegyek

Még kedden is lehetett hivatalos forrásból, az európai Szuperkupát rendező UEFA hivatalos honlapjáró belépőt vásárolni a csütörtök esti (21 óra) Bayern München–Sevilla FC találkozóra.

Még van esély: a jegyigénylők egy része kedden is levelet kapott az UEFA-tól, hogy a hivatalos honlapon jegyeket vásárolhat a csütörtöki európai Szuperkupa-mérkőzésre (Fotó: Földi Imre)

„Ne maradjon le róla! Most vagy soha” – írja az UEFA „eladó jegyek” tárgyjelzésű levele afölött a link felett, amely a jegyértékesítési felületre vezet. A Nemzeti Sport Online több olvasója is jelezte, hogy a kapott linken keresztül sikeresen vásárolt belépőt, tehát nem átverésről van szó. A legdrágább 120 eurós jegyek mellett a 60 eurós kategóriába is elérhetőek még belépők. Mindezt megerősíti több felhasználó is különböző közösségi oldalakon és csoportokban. Az e-mailekben kiküldött linkek ugyanakkor egyediek, más felhasználó nem tud belépni velük a jegyértékesítési felületre.

Bár az UEFA honlapján, egyszerű látogatóként továbbra is azt olvasni, hogy a hivatalos jegyértékesítés lezárult, a belépőket kisorsolták, pénteken, hétfőn, és az említettek szerint kedden is érkeztek e-mailek a korábban jegyigénylést leadó felhasználókhoz a vásárlási lehetőségről.  

Eközben az is kiderült, hogy az európai szövetség előzetes kommunikációjával ellentétben a megvásárolt jegyek egy része átíratható. A jegyigénylést leadó személyé nem, ugyanakkor a vendégként feltüntetett második jegyen szereplő név igen. Ezzel párhuzamosan a különböző Facebook-csoportokban megnőtt a jegyüzérek száma. Többen akár 40-50 ezer forintos áron próbálnak eladni eredeti árán 30 eurós, alig több mint 10 ezer forintos jegyeket.

Az UEFA hivatalos közlése szerint eredetileg épp a jegyüzérkedés visszaszorítása, kiszűrése volt a cél a „sorsolásos” jelentkezéssel, valamint azzal, hogy egy vásárló maximum két jegyet igényelhetett.

Bár a visszajelzések alapján nem egyértelmű, hogy a szövetség milyen sorrendben és logika alapján küldi ki a leveleket a korábbi jegyigénylőknek, a jelek szerint bőven van esély arra, hogy a hivatalos felületen, eredeti áron jussanak belépőhöz az érdeklődők, így még inkább érdemes lehet megfontolni a kéz alól, felár mellett vásárolt jegyek beszerzését.

Mint arról beszámoltunk, Spanyolországban alig 500 jegy fogyott el a Sevilla-drukkerek körében. Az andalúziai klub eredetileg is csak 1500 belépőt kért a számára félretett 3000-ből. Münchenből várhatóan jóval többen érkeznek, a Bayern ugyanis átvállalta a Magyarországra való belépéshez szükséges kötelező koronavírusteszt árát. A német szurkolókat indulás előtt az Allianz Arénánál tesztelik majd a tervek szerint. Igaz, Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent irányító gazdasági társaság vezérigazgatója így is arról számolt be, hogy 3000 helyett 2100 drukker utazásával számolnak.

Az európai szövetség korábbi gyakorlatait – például a 2016-os vagy a 2020-as Európa-bajnoki jegyértékesítést – látva, vélhetően az így felszabadult jegyek egy része, illetve az első sorsoláson nyertes, ám a jegyeit végül át nem vett igénylők belépői találnak most gazdára az UEFA felületén.

2021.10.20 16:39:59

Bajnokok Ligája P. K.

Az Atalanta az első két helyzetéből két gólt szerzett, a végén mégis vereséget szenvedett Manchesterben.

2021.10.20 14:57:54

Bajnokok Ligája B. Á.

A német bajnok két meg nem adott gól után az utolsó húsz percben ütötte ki a Benficát.

2021.10.20 18:06:37

Bajnokok Ligája KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Dinamo Kijev a meccsen háromszor próbálkozott gólszerzéssel és ezek egyike sem találta el Ter Stegen kapuját.

2021.10.19 22:45:20

Bajnokok Ligája B. D. K.

A hatszoros aranylabdás játékos a tizenegyes értékesítésénél nagyon higgadt volt.

2021.10.19 16:28:34

Bajnokok Ligája P. K.

Öt gól, egy megadott és egy visszaont 11-es, meg egy kiállítás. A Liverpool 3–2-re nyert az Atlético vendégeként.