BL: Xavi szerint ez az a futball, amit játszaniuk kell

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2021.11.24. 00:04
null
(Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjának 5. fordulójában az FC Barcelona, immáron Xavi vezetésével gól nélküli döntetlen játszott odahaza a Benfica ellen. A döntetlennel a portugálok kerültek lépéselőnybe: a Benfica a már kiesett Dinamo Kijevet fogadja az utolsó fordulóban, a Barcelonának jó eséllyel nyernie kell majd Münchenben ahhoz, hogy kvalifikálja magát az egyenes kieséses szakaszba. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Nagyon elégedett vagyok a csapatom játékával, mert nehéz meccset játszottunk a Barcelonával, egy olyan csapattal, amelynek új a vezetőedzője, és új célokat tűztek ki maguk elé. Győzhettünk volna, ki is kaphattunk volna, de nagyszerű mérkőzést játszottunk – nyilatkozta a mérkőzés legjobbjának megválasztott Nicolás Otamendi.A legvégén nyerhettünk volna, de ez nem történt meg, Haris Seferovic megpróbálta, nem ment be... ilyen a futball! Odahaza zárunk, meg kell próbálnunk nyerni és továbbjutni. Nem hagytuk a Barcelonának, hogy szabadon építgesse a támadásait, gyors ellencsapásokkal kísérleteztünk, a következő mérkőzésünkön ezt szeretnénk megismételni.”

„Elhibáztuk a nagy helyzetünket… De remek mérkőzést játszottunk, nagyon jó volt a hozzáállásunk, és jól védekeztük. De nem lőttük be a gólt, ami a továbbjutást hozta volna el nekünk. Megtettük, amit az edzőnk kért, beszorítottuk őket a kapujuk elé, megakadályoztuk a kontráikat, ám jól zártak és jól blokkoltak a kapujuk előtt. Fegyelmezetten védekeztek. A Bayern München ellen játszani mindig nehéz, de nem lehetetlenség megverni őket. Nagyon fáradt vagyok, a végére nem sérültem le, csak begörcsöltem a fáradtság miatt, mert két hónapja nem játszottam végig egy egész mérkőzést” – nyilatkozta Ronald Araújo, aki egy les miatt meg nem adott gólt is szerzett.

„Tudjuk, hogy nagy valószínűséggel nyernünk kell Münchenben, de fel tudunk készülni erre a kihívásra, megpróbálunk győzni és továbbjutni” – így Frenkie De Jong.

„Végig nagy fölényben voltunk, a gólon kívül tulajdonképpen elértük azt, amit szerettünk volna. Hiányzott egy gólt, ha ezt megszerezzük, akkor most egy nagyszerű meccsről nyilatkoznék… – szomorkodott a lefújás után Xavi.Ha pozitív dolgot kellene mondanom, akkor azt mondanám, hogy megvan az esélyünk a továbbjutásra, és győzhetünk Münchenben. Nagyon jól játszottunk, ezt a Barcát akarjuk! A játékosaim értik, miről szól a taktika, csak nem tudtunk most gólt lőni. Két meccsen egy gól, az is büntetőből, igen, ezen javítanunk kell. Osumane Dembélé megváltoztatta a mérkőzés képét, sok helyzetet teremtett, félelmet keltett az ellenfél védőiben. Kár, hogy nem rúgtunk gólt, mert megérdemeltük volna a győzelmet. De a futballban történik ilyen. Münchenben ugyanilyen hozzáállással kell kimennünk a pályára, mint ma. Szerintem a döntetlen ellenére is nagyon jó meccset játszottunk, meg vagyok elégedve a játékosaim hozzáállásával. Ez az a futball, amit játszanunk kell!”

„Kiemelkedő védőmunkát mutattunk ma be, az az igazság, hogy a Barcelonának kilencvennégy perc alatt egy vagy két gólhelyzete volt csak – dicsérte övéit a Benfica mestere, Jorge Jesus.Aztán a legvégén a mi helyzetünknél már csak a kapussal álltunk szemben. Harminc éve edzősködöm, még soha nem láttam ilyet, hogy egy ekkora helyzet kimaradt volna, de balszerencsémre ez itt és most megtörtént velem és a Benficával. Gratulálok a csapatomnak a szervezettségéért, egy olyan eredménnyel térünk haza, amely reményt ad a további álmodozásokhoz, de nemcsak a saját kezünkben van a sorsunk. A véleményem nem változott: a Barcelona a világ legjobb csapatainak az egyike, és mi egy ilyen csapattal harcolunk a továbbjutásért. Ez a szurkolókat, a csapatot és az edzőt is büszkeséggel töltheti el, ma egy igazi nagycsapat szintjén teljesítettünk!”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
E-CSOPORT

FCBarcelona (spanyol)–Benfica (portugál) 0–0
Barcelona,
Camp Nou, 49 572 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
Barcelona:
Ter Stegen – R. Araújo (Eric García, 86.), Piqué, Lenglet (Dest, 86.), Alba – Nicolás González, S. Busquets, F. de Jong – Demir (O. Dembélé, 66.), Depay, Gavi. Vezetőedző: Xavi
Benfica:
Vlahodimosz – A. Almeida, Otamendi, Vertonghen – Gilberto Moraes, Weigl, Joao Mário (Taarabt, 59.), Grimaldo (Seferovic, 80.) – Rafa Silva (Lazaro, 70.), Jaremcsuk (D. Núnez, 59.), Everton (Pizzi, 70.). Vezetőedző: Jorge Jesus

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A csoport másik mérkőzésén
Dinamo Kijev (ukrán)–Bayern München (német 1–2 (Garmas 70., ill. Lewandowski 14., Coman 42.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 5 5

19–3 +16 15
2. Barcelona 5 2 1 2 2–6 –4 7
3. Benfica 5 1 2 2 5–9 –4 5
4. Dinamo Kijev 5 1 4 1–9 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik