BL: Ugyanúgy készülünk, mint bárki másra – Dibusz Dénes

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.10.19. 11:18
null
Dibisz Dénes (jobbra) ezúttal Lionel Messivel nézhet farkasszemet (Fotó: Szabó Miklós)
Kedd este a Ferencváros megkezdi szereplését a Bajnokok Ligája csoportkörében a Barcelona vendégeként. Dibusz Dénes, az FTC kapusa ugyan Real Madrid-szurkoló, de természetesen elismeri a Barcelonát – olvasható a blikk.hu-n.


A Ferencváros 25 év után újra bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol az első mérkőzését Barcelonában, a Camp Nouban játssza. Az FTC kapusa, Dibusz Dénes izgatottan várja a csapat vendégszereplését.

„Fizikálisan és mentálisan is megterhelőek voltak az elmúlt napok, mivel az oroszok elleni Nemzetek Ligája- és a Kisvárda elleni bajnoki meccs között 48 óra sem telt el – mondta Dibusz, aki mindkét találkozót végigvétte. – A keddi mérkőzésre persze biztosan nem lesz nehéz felpörögni, hiszen klubszinten ilyen kvalitású riválissal szemben talán csak a Chelsea elleni stadionavatón védtem, de az nem BL-csoportmeccs volt.”

„Real Madrid-szurkoló vagyok, de persze a Barcelonát is maximálisan elismerem. Tudjuk, mekkora dolog a spanyolokkal játszani. Persze ők is hús-vér emberek, ugyanúgy készülünk rájuk, mint bárki másra. Ha olyan szervezetten játszunk, ahogyan a Celtic és a Dinamo Zagreb ellen vagy tavaly az Európa-liga-meccseken tettük, akkor nem elképzelhetetlen a jó eredmény, akár a pontszerzés, de nem akarunk irreális elvárásokat támasztani” – fogalmazott a 29 éves kapus, aki kitért a Barcelona szombat este elszenvedett Getafe elleni vereségére is.

„Belepillantottam a meccsbe, de igazából próbáltam minél hamarabb ágyba kerülni az elmúlt napok után, a vasárnapi videózás során aztán persze érintettük a fontosabb jeleneteket. Nem tulajdonítok különösebb jelentőséget a vereségnek, válogatott szünet után nem ritka, hogy a sztárcsapatok megszenvednek a kisebb klubokkal” – tette hozzá.

BAJNOKOK LIGÁJA 2020–2021
G-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Október 20., kedd
18.55:
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) – élőben az NSO-n!
21.00: FC Barcelona (spanyol)–FERENCVÁROS – élőben az NSO-n!

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Borbély László, Smahulya Ádám (szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) és Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik