BL: „Történelmi megalázás”; „Osztálykülönbség, erődemonstráció” – lapszemle

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.08.15. 11:18
null
Többet mond minden szónál (Fotó: AFP)
A Bayern München 8–2-re legyőzte a Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája Lisszabonban zajló nyolcas döntőjének péntek esti negyeddöntőjében. Az elképesztő mérkőzéssel természetesen a spanyol és a német lapok is kiemelten foglalkoztak – nézzük, hogyan látták a mérkőzést!

 

A Marca címlapján a „Szégyen” felirat virít, a madridi lap kiemeli, hogy a Bayern München a legnagyobb diadalát aratta a Bajnokok Ligájában, és így 13 év elteltével először fordul elő, hogy nem lesz spanyol együttes a legjobb négy között a legrangosabb európai kupasorozatban.

A szintén madridi As a „Történelmi megalázás” kifejezést használja, hozzátéve, hogy „a Bayern elleni katasztrófa előre nem látható következményekkel járó válságot nyit a katalán klubnál minden téren”.


„Vége a szégyenteljes időszaknak”
– a barcelonai Mundo Deportivo fekete hátterű címlappal jelent meg. A lapnál biztosra veszik, hogy Queque Setién nem folytatja a munkát, emellett kiemelik Gerard Piqué nyilatkozatát is, a védő szerint elérték a mélypontot, és amondó, ő lesz az első, ha szükség esetén távozni kell.


Német oldalon érthető okokból a mérleg másik felét nézik. „Osztálykülönbség, darabokra szedés, megalázás, erődemonstráció” – ezekkel a kulcsszavakkal foglalja össze a történteket a Bild, amely egyenesen az évszázad győzelmének nevezi a pénteki sikert. A lap szerint a bajor együttes úgy ment át a Barcán, mint az úthenger.

A Kickerfrappáns hasonlattal élt: „Barcelonai katasztrófa: a Bayern München átgázolt Messin és társain. A német FCB történelmi győzelme ugyanolyan tökéletes volt, mint a spanyol FCB történelmi szégyene a teljesen tehetetlen Messivel.”

Lövészfesztivál! A Bayern megalázta a Barcát” – utalt a Németországban gyakran megrendezett népünnepélyi eseményre a sport1.de. Az oldal gálaelőadásnak titulálja a müncheniek teljesítményét, és kiemeli, hogy Hans-Dieter Flick csapata előlépett a Bajnokok Ligája első számú esélyesévé. Az ellenféllel kapcsolatban megjegyzi, hogy Európa egyik legnagyobb klubját alázta meg a bajor csapat, amely a gigászok küzdelmében esélyt sem adott a történelme során (európai kupameccsen) először nyolc gólt beszedő Barcelonának.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ
Barcelona (spanyol)–Bayern München (német) 2–8 (1–4)
Lisszabon, Estádio da Luz, zárt kapuk mögött. Vezette: Skomina (szlovén)
BARCELONA: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – S. Roberto (Griezmann, a szünetben), Busquets (Ansu Fati, 70.), F. de Jong, Ar. Vidal – Messi, L. Suárez. Vezetőedző: Quique Setién
BAYERN: Neuer – Kimmich, J. Boateng (Süle, 71.), Alaba, Davies (L. Hernández, 84.) – Goretzka (Tolisso, 84.), Thiago – Gnabry (Coutinho, 70.), T. Müller, Perisic (Coman, 67.) – Lewandowski. Vezetőedző: Hansi Flick
Gólszerző: Alaba (7. – öngól), L. Suárez (57.), ill. T. Müller (4., 31.), Perisic (22.), Gnabry (28.), Kimmich (63.), Lewandowski (82.), Coutinho (85., 89.)

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik