BL: „Semmi sem lehetetlen” – Koeman bízik a csodában

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.09. 22:25
null
Ronald Koemanék kedd délután érkeztek meg Párizsba (Fotó: AFP)
„Semmi sem lehetetlen” – nyilatkozta Ronald Koeman, az FC Barcelona vezetőedzője a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-párharc franciaországi visszavágója előtt, amelyet csapata 4–1-es hátrányból vár. A holland tréner helyzetét az sem könnyíti meg, hogy belső védői közül Gerard Piqué mellett Ronald Araújo sem utazhatott el Párizsba.

Szinte napra pontosan négy évvel ezelőtt, 2017. március 8-án egyszer már véghez vitte a szinte lehetetlent az FC Barcelona, miután 4–0-s hátrányból felállva hazai pályán 6–1-re megverte a PSG-t, ezzel továbbjutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe – hogy ott aztán 3–0-s összesítéssel alulmaradjon a Juventusszal szemben.

Amikor sikerült a csoda: Barcelona–PSG 6–1

MAGYAR ÉRDEKELTSÉG

Az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján megjelentek szerint a párizsi találkozón Makray Balázs lesz az UEFA delegáltja.

Elsődleges feladata a mérkőzés rendezése körüli szabályok ellenőrzése, valamint az UEFA vonatkozó versenyszabályzatának és a mérkőzés résztvevőinek biztonságára vonatkozóelőírásoknak a betartását felügyelni.

Nem kell taglalnunk, merőben más a mostani helyzet, de bízni a csodában szabad, a Sevilla elleni kupapárharc megfordításából ráadásul biztosan erőt meríthetnek a katalánok.

„Remélem, másfajta meccs lesz, mint az első, de ez attól is függ, hogyan kezdjük majd a mérkőzést – idézi a Marca Ronald Koemant, a Barcelona vezetőedzőjét. – Komplett teljesítmény szükségeltetik a párharc megfordításához. A Paris Saint-Germain erős csapat, amely a Bajnokok Ligája megnyerésére vágyik. A Camp Nouban kíméletlenek volt, nekünk is annak kell lennünk. A mi csapatunk mindig képes helyzeteket kialakítani, és ha könyörtelenek leszünk, akkor semmi sem lehetetlen.”

„A Sevilla elleni fordítás önbizalmat ad nekünk, de az a feltámadásunk nem összehasonlítható a PSG elleni kísérletünkkel. Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nyerni szeretnénk, remélem, meg tudjuk keseríteni az ellenfél életét” – tette hozzá a holland szakember, aki Gerard Piquén kívül Ronald Araújóra sem számíthat a belső védői közül, az uruguayi futballista ugyanis nem épült fel időben a bokasérüléséből.

A BARCELONA PÁRIZSI KERETE


Koemant Joan Laporta elnökké választásáról, valamint Lionel Messi jövőjéről is faggatták.

„Tudom, hogy Leónak és más játékosainknak vannak közös emlékeik az új elnökkel, ami mindenképpen pozitív, de a saját jövőjéről kizárólag ő dönt. Barcelonában mindenki azt szeretné, ha maradna” – mondta Koeman.

Ami a párizsiakat illeti: Mauricio Pochettino vezetőedző Neymar mellett a szintén sérült Juan Bernatra és a koronavírusos Moise Keanre (aki betalált az első meccsen) sem számíthat.

A szerda este 21 órakor kezdődő találkozót az angol Anthony Taylor vezeti.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MÁRCIUS 10., SZERDA
21.00:
Liverpool (angol)–RB Leipzig (német) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzés eredménye: 2–0
21.00: PSG (francia)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzés eredménye: 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik