A PSG három perc alatt eltüntette a Real előnyét Madridban

Vágólapra másolva!
2019.11.26. 20:54
null
A PSG az utolsó tíz percben mentett pontot Madridban, és kiharcolta a csoportelsőséget (Fotó: AFP)
A Real Madrid tíz perccel a lefújás előtt Karim Benzema góljaival 2–0-ra vezetett a Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Ligája A-csoportjának kedd esti rangadóján, de a francia csapat Kylian Mbappé és Pablo Sarabia találatával egyenlített, és bebiztosította csoportelsőségét. Az már a Galatasaray–FC Bruges mérkőzés döntetlenjével eldőlt, hogy a Real Madrid szintén továbbjut a csoportból.

Erősen igyekeztek kezdeni a párizsiak, de hiába rohamozott a vendégcsapat, nem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani. A villámrajt után magához tért a Real Madrid, de épp ekkor került kétszer is helyzetbe Icardi, de mindkétszer már csak hozzáérni tudott a beadáshoz.

Az első negyedóra vége hozta meg az első nagy fordulatot, Kroos lövése még nem talált kaput, egy kontra végén Isco pedig még csak a kapufát találta el, de a kipattanót Benzema már bevágta – ez volt az első gól, amit a PSG kapott a csoportkörben (1–0).



Ezt óriási madridi fölény követte, sorra jöttek Kroos távoli löketei, Navasnak rendesen volt munkája. Fél óra játék után éledezett a PSG, Mbappé és Di María volt nagyon aktív, majd Verratti ágyúzásánál Courtois-nak kellett nagyot védenie.

Erre elképesztő tűzijáték következett, Kroos, Carvajal és Marcelo lövésénél Navasnak kellett kisebb-nagyobb védést bemutatnia, Mbappé ziccerénél meg Courtois-nak, akit a 42. percben aztán kiállított a játékvezető. Még mielőtt nagyon megijedtek volna a madridiak, a videózás után Gueye szabálytalanságát lefújták, így sem piros lap, sem párizsi büntető nem járt, az utolsó perceket pedig saját maguk megnyugtatására használták a csapatok.

A VISSZAVONT PIROS LAP ÉS BÜNTETŐ

A PSG a szünetben bevetette Neymart is – ő leginkább füttyszót kapott a szurkolóktól, ellentétben Mbappéval... –, ám így is a madridiak kerültek 23 másodperc után ziccerbe, csakhogy Benzema lövésénél Navas hatalmasat mentett.

Egyórányi játékhoz érve újra Navasnak kellett többször is résen lennie, Kroos lövését még elég volt néznie, Isco ziccerénél viszont már védenie kellett.

Az ellaposodó meccs a 79. percben pörgött fel, ekkor Marcelo bal oldali beadását Benzema fejelte a kapuba (2–0). Itt úgy tűnt, hogy eldőlt a meccs, de aki erre gondolt, tévedett, mert négy perccel később már egál volt az állás! Előbb Mbappé használta ki Courtois-ék hibáját, majd Sarabia lőtte szét a bal felsőt (2–2).

AZ ŐRÜLT VÉGJÁTÉK



A végén mindkét csapat a győzelemért támadott, ehhez Mbappénak is volt labdája, de a 95. percben a szintén kifütyült Bale járt a legközelebb a gólhoz, 25 méteres szabadrúgásánál a bal kapufa segítette ki Navast. Maradt a 2–2, amivel eldőlt, a párizsi gárda lett a csoportgyőztes.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
A-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 2–2 (Benzema 17., 79., ill. Mbappé 81., Sarabia 83.)
Galatasaray (török)–FC Bruges (belga) 1–1 (Büyük 11., ill. Diatta 92.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 5 4 1 12–2 +10 13
2. Real Madrid 5 2 2 1 11–7 +4 8
3. FC Bruges 5 3 2 3–9 –6 3
4. Galatasaray 5 2 3 1–9 –8 2
Az utolsó fordulóban
December 11., szerda
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Galatasaray (török)
21.00: FC Bruges (belga)–Real Madrid (spanyol)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik