BL: Priskin szerint Dibusz kivédett 11-ese volt a kulcsmomentum

BORBOLA BENCE (Razgrad)BORBOLA BENCE (Razgrad)
Vágólapra másolva!
2019.07.17. 23:45
null
Lovrencsics Gergő szerint a BL-ben nincs könnyű meccs (Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu)
A ferencvárosi labdarúgók boldogok voltak, miután a magyar bajnok kettős győzelemmel búcsúztatta a bolgár Ludogorecet a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában. Lovrencsics Gergőék persze tudják, ez csak az első lépés volt a céljuk felé…


„Nehéz mérkőzésre számítottam, de szerencsére sikerült hamar gólt szereznünk – értékelt a lefújás után Priskin Tamás.A kulcsmomentum [Dibusz] Dénes kivédett tizenegyese volt. Onnantól irányítottuk a mérkőzést. Mindenki tette a dolgát, küzdöttünk egymásért. Ma volt egy kis szerencsénk is, de ezért sokat tettünk a pályán. Egy ilyen párharc után persze mindenki boldog, de ez még csak az első lépés volt.”

„Őszintén megmondom, nagyon kemény meccs volt
– így Lovrencsics Gergő, a Fradi csapatkapitánya. – Nem estek nekünk annyira, mint gondoltuk, de kettő nullnál magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, s beszorultunk a kapu elé. A tizenegyes határeset volt, kicsit hozzáértem, az ellenfél rutinosan elesett. Szerencsére Dini kivédte. A második félidőben mi szereztünk először gólt, úgy éreztem, ezzel feladta a Ludogorec. Érződött, hogy mi nyerni jöttünk ide, nem akartunk beállni védekezni. Nincs könnyű vagy könnyebb ellenfél, a Bajnokok Ligájában meg kell szenvedni a továbbjutásért. Ugyanúgy kell készülnünk, mint a Ludogorec ellen.”

„A védekezés volt a továbbjutás kulcsa – mondta a Nemzeti Sportnak Tokmac Nguen, aki Budapesten és Razgradban is gólt lőtt a Ludogorecnek. – Még akkor is, ha három gólt lőttünk idegenben. A Ludogorec támadóit nem egyszerű feltartóztatni, le a kalappal a csapat előtt. A bolgár bajnok a találkozó egyes periódusaiban nagyon jött ránk, észnél kellett lenni minden pillanatban.”

A gyors szélső februárban érkezett a Ferencvároshoz, és végre olyan formában játszik, ahogy azt magától is elvárja.

„El kell ismernem, némi időre volt szükségem, míg megszoktam Magyarországot, az itteni életet. Most vagyok olyan formában, amit magamtól is elvárok. Jól érzem magam a bőrömben. A mostani továbbjutás nem akármilyen siker, hiszen a Ludogorec nagyon jó csapat, remekül járatta a labdát.”

„Sajnos az első lehetőségem kimaradt, de úgy voltam vele, ha azon rágódom, akkor a következő sem megy majd be – nyilatkozta lapunknak Ihor Haratin. Jól jött be középre a szöglet, és jó ütemben is ugrottam fel. Miután magas vagyok, az edzéseken sokat gyakoroljuk ezeket a szituációkat. Ha gólt szerzek, általában szögletek vagy szabadrúgások után teszem. Legutóbb a Vidi ellen találtam a kapuba.”

A 24 esztendős ukrán középpályás rengeteget futott a Ludogorec ellen, a lefújás után érthetően lógó nyelvvel sétált a busz irányába.

„Alaposan elfáradtam – mosolygott a játékos. – Sok volt a párharc, és végig észnél kellett lenni, hiszen a Ludogorec futballistái bármikor képesek váratlant húzni. Az öltözőben nagy volt az öröm, de pezsgőt azért nem bontottunk. Ez csupán az első lépcsőfok volt. Az álmom továbbra is az, hogy a Bajnokok Ligája főtáblájára jussunk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, VISSZAVÁGÓ
Ludogorec (bolgár)–Ferencváros (magyar) 2–3
Razgrad,
Ludogorec Arena, 8000 néző. V: Rumsas (litván)
Ludogorec: Renan – Ikoko (Cicinho, 64.), Terziev, Moti, Nedjalkov – Góralski, Djakov – Jorginho, Marcelinho (Biton, 64.), Tchibota – Swierczok (Keserü, a szünetben). Vezetőedző: Sztojcso Sztoev
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko (Sigér, 57.), Haratin – Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 61.) – Priskin (Lanzafame, 73.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.
Gólszerző: Terziev (24.), Heister (69. – öngól), ill. Haratin (17.), Skvarka (21.), Nguen (48.)
Kiállítva:
Moti (82.)
Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 5–3-as összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik