BL: Nincs okunk szégyenkezni, de a különbséget sajnálom – Dibusz

Vágólapra másolva!
2020.10.20. 23:41
A Ferencváros 5–1-es vereséget szenvedett az FC Barcelona otthonában a Bajnokok Ligája G-csoportjának első fordulójában. A találkozót követően Szerhij Rebrov, Sigér Dávid és Dibusz Dénes az M4 Sport kamerája előtt értékelte a találkozót.
Sigér (balra) felemás érzésekkel zárta a meccset (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Sigér (balra) felemás érzésekkel zárta a meccset (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

„Az első percekben, amikor frissek, egységesek voltunk, akkor még voltak lehetőségeink, de azért a Barcelona ellen – különösen idegenben – nagyon nehéz játszani, hiszen remekül birtokolja a labdát. Amikor még volt elég erőnk, hogy szűkítsük a területet, akkor igen jól teljesítettünk, de miután gólt kaptunk és később, amikor fáradni kezdtünk, akkor már nagyon nehéz volt ezt játszani” – értékelte Szerhij Rebrov a mérkőzést.

A Ferencváros szépítése, vagyis 3–1-es állás után Rebrov beküldte a pályára Róbert Makot, s ezzel egyértelművé tette, megérezte a lehetőséget arra, hogy az emberelőnybe került FTC esetleg megpróbálkozzon a zárkózással.

„Meg volt erre a lehetőségünk. Ott volt például Boli helyzete, ha az bemegy, akkor három-kettő, és egy egészen más meccsről beszélünk. Ehhez azonban kellenek a friss játékosok. A gond az volt, hogy nem voltunk eléggé elöl a védekezésben, és ezért is változtattam, és a friss játékosok segítettek is. Próbáltunk minél hamarabb letámadni, de azért a Barca szintje nagyon magas” – fogalmazott Rebrov.

„Tudom, hogy nagyon nehéz itt játszani, de voltak lehetőségeink, volt, amikor nálunk volt a labda, de a végén kaptuk azt a két gólt, azok miatt csalódott vagyok” – zárta értékelését a Ferencváros szakvezetője.

A lefújást követően a mérkőzést a középpályán végigrobotoló Sigér Dávid is elmondta a véleményét a találkozóról.

„Felemás érzések vannak most bennem. Egyrészt, nem is emlékszem rá, hogy amióta a Fradinál vagyok, azóta kaptunk-e öt gólt egy meccsen, de azért azt is el lehet mondani, hogy még soha nem játszottunk a Barcelona ellen. Szóval, ezért vannak bennem felemás érzések. Voltak a meccsnek olyan pillanatai, amikor a tévénézők is izgulhattak, hogy esetleg gólt rúghatunk, és aztán ez egy tizenegyesből sikerült is. Nem mondom, hogy több volt ebben a mérkőzésben, reálisan nézve van ennyi a két csapat között. Voltak olyan helyzeteink, amiket ha értékesítünk, akkor nem lett volna ekkora a különbség a két csapat között” – mondta Sigér az M4 Sportnak.

A Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes szerint kicsivel több szerencsével akár előnybe is kerülhetett volna az FTC a spanyolok ellen.

„Próbáltunk úgy kezdeni, mint tavaly az Espanyol ellen, az első Európa-liga-meccsen. Most is ahhoz hasonló helyzetekből volt egy lesgólunk, egy kapufánk, és ha egy picit szerencsésebbek vagyunk, akkor meg tudtuk volna szerezni a vezetést. Úgy nézett ki, hogy elég jól féken tudjuk tartani a Barcelonát, de aztán negyedóra, húsz perc után kezdtek fölénk kerekedni, és megmutatkoztak az egyéni képességek. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nincs okunk szégyenkezni, bár azt nagyon sajnálom, hogy ilyen nagy különbségű vereség lett a vége” – értékelte a meccset a zöld-fehérek kapusa az M4 Sportnak a találkozó lefújása után.

A Ferencváros támadói közül a legjobb teljesítménytTokmac Nguen nyújtotta, aki lesgólt szerzett a mérkőzés elején, majd a második félidőben kiharcolt egy tizenegyest, amely együtt járt Gerard Piqué kiállításával is.

„Nagyon örülök, hogy itt futballozhattunk, voltak nagyon jó pillanataink, úgyhogy van, amit pozitívumként el tudunk raktározni erről a találkozóról. Próbáltam a lehető legjobb teljesítményt nyújtani ma, és azt is szerettem volna megtudni, hogyan tudom felvenni a versenyt olyan játékosokkal szemben, akik tényleg a legmagasabb színvonalat képviselik” – fogalmazott Nguen az M4 Sportnak.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
G-CSOPORT

FC BARCELONA (spanyol)–FERENCVÁROS 5–1 (2–0)
Barcelona, Camp Nou, zárt kapuk mögött. Vezette: Schärer (svájci)
BARCELONA: Neto – Sergi Roberto (Firpo, 62.), Piqué, Lenglet, Dest – Pjanic (S. Busquets, 76.), F. de Jong – Trincao (O. Dembélé, 63.), Ph. Coutinho (Araújo, 71.), Fati (Pedri, 63.) – Messi. Vezetőedző: Ronald Koeman
FTC: Dibusz – Botka (Lovrencsics G., 77.), Blazic, Kovacevic, Civic (Heister 63.) – Haratin, Sigér D., Laidouni (Somália, 63.) – Isael, Zubkov (Mak, 71.) – Nguen (F. Boli, 71.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Messi (27. – 11-esből), Fati (42.), Ph. Coutinho (52.), Pedri (82.), O. Dembélé (89.), ill. Haratin (70. – 11-esből)
Kiállítva: Piqué (69.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) 0–2 (Álvaro Morata 46., 84.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 1 1 5–1 +4 3
2. Juventus 1 1 2–0 +2 3
3. Dinamo Kijev 1 1 0–2 –2 0
4. FERENCVÁROS 1 1 1–5 –4 0

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Borbély László, Smahulya Ádám (szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) és Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik