BL: Rebrov az utolsó két gól miatt bosszús, Sigér felemelő élménye

BORBÉLY LÁSZLÓ (Barcelona)BORBÉLY LÁSZLÓ (Barcelona)
Vágólapra másolva!
2020.10.21. 00:10
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának nyitó fordulójában a Ferencváros idegenben 5–1-re kikapott az FC Barcelonától. A mérkőzést követően Szerhij Rebrov vezetőedző a végjátékban kapott két gól miatt volt bosszús, Ronald Koeman örömét fejezte ki, hogy emberhátrányban is veszélyes maradt a csapata, Sigér Dávid pedig felemelő élményről beszélt.
Rebrov vezetőedző a végjátékban kapott két gól miatt volt bosszús (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Rebrov vezetőedző a végjátékban kapott két gól miatt volt bosszús (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

„Az első húsz percben voltak lehetőségek, aztán megszerezte a vezetést a Barcelona. A meccs végére elfáradtunk, nagy csalódást jelentett a hajrában kapott két gól” – kezdte Szerhij Rebrov.

„Teljesen máshogyan kell készülni egy bajnoki mérkőzésre és a Barcelona elleni meccsre, más taktikát igényel. Kompakt védekezésre törekedtünk, ez nem mindig működött, többször is be tudták játszani mögénk a labdát. Jó tapasztalat volt számunkra, még öt meccs hátravan, hosszú még az út” – mondta a felkészülés nehézségeiről és az előre eltervezett taktika megvalósításáról.

Uzuni hiányával kapcsolatban elmondta, hogy sérülés miatt nem tudott pályára lépni, reméli, hogy hamarosan visszatérhet az együttesbe.

„Próbáltuk a meccs elején letámadni az ellenfelet, de az egyéni kvalitások miatt az egy az egy elleni párharcokban fölénk tudtak többször is kerekedni. A kezdéskor frissek voltunk, kontrolláltuk a játékot, gólt is szereztünk, de sajnos les volt. Az utolsó tíz percre elfáradtunk, ott jöttek a kapott gólok, ami rendkívül csalódást keltő” – felelte a Nemzeti Sport kérdésére Rebrov.

Ronald Koeman érzése szerint a második félidő eleji játék már egy jó Barcát mutatott, és külön örült neki, hogy emberhátrányba kerülve is veszélyes maradt együttese.

„Jó meccset játszottunk, az elején nehéz volt felvenni a ritmust. Néha a kisebb nyomás miatt nehezebben lendülünk bele, de a második félidő első húsz-huszonöt percében már egy jó Barcát láthattunk. Ki kell emelni, hogy a csapat jól játszott és gólokat szerzett emberhátrányban is.”

A holland tréner a két fiatal gólszerzővel, Pedrivel és Ansu Fatival is elégedett volt, úgy véli, hogy nagy jövő áll előttük, s ez a klub számára is remek dolgokat vetít előre.

Arról is faggatták, hogy azzal, hogy Griezmann pihent, kezdő lesz-e a Real Madrid elleni el Clásicón.

„Nem jelent semmit, hogy nem játszott. Azzal a meccsel majd szerdán kezdünk el foglalkozni. A nehéz kezdés után belelendültünk a mai meccsen, ez jó kezdése a BL-nek.”

A Ferencváros részéről Sigér Dávidot lehetett még faggatni, elsőként a második félidei középre tömörüléssel kapcsolatban kapott kérdést.

„Úgy éreztem, hogy amikor a folytatásra kijöttek, ritmust váltottak, nagyon sokáig tartották a labdát, nehéz volt visszaszerezni. Nem szándékosan húzódtunk vissza középre, a szélre is próbáltunk besegíteni, de nem szerettük volna feladni a pálya tengelyét sem.”

A Nemzeti Sport kérdésére elmondta, eddigi karrierje legnívósabb meccsén van túl.

„Felemelő érzés volt a Camp Nouban pályára lépni, annyi remek játékos játszott már itt, inspiráló és megtisztelő, hogy itt szerepelhettünk. Szerettünk volna egy kis meglepetést szerezni, de erre ma nem volt esély. Ha az ellenfelet nézzük, eddigi karrierem legnívósabb meccse volt a mostani.”

A Ferencváros középpályása hozzátette, alaposan elfáradtak a meccsen, jól jött nekik, hogy többet is lehetett cserélni, különösen a széleken. Az Újpest elleni mérkőzésig érzése szerint még elég idő van regenerálódni, és szerencsére mély a csapat kerete is.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósította: Borbély László, Smahulya Ádám (szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) és Török Attila (fotó)

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
G-CSOPORT

FC BARCELONA (spanyol)–FERENCVÁROS 5–1 (2–0)
Barcelona, Camp Nou, zárt kapuk mögött. Vezette: Schärer (svájci)
BARCELONA: Neto – Sergi Roberto (Firpo, 62.), Piqué, Lenglet, Dest – Pjanic (S. Busquets, 76.), F. de Jong – Trincao (O. Dembélé, 63.), Coutinho (Araújo, 71.), Fati (Pedri, 63.) – Messi. Vezetőedző: Ronald Koeman
FTC: Dibusz – Botka (Lovrencsics G., 77.), Blazic, Kovacevic, Civic (Heister 63.) – Haratin, Sigér D., Laidouni (Somália, 63.) – Isael, Zubkov (Mak, 71.) – Nguen (F. Boli, 71.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Messi (27. – 11-esből), Fati (42.), Coutinho (52.), Pedri (82.), O. Dembélé (89.), ill. Haratin (70. – 11-esből)
Kiállítva: Piqué (69.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) 0–2 (Morata 46., 84.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 1 1 5–1 +4 3
2. Juventus 1 1 2–0 +2 3
3. Dinamo Kijev 1 1 0–2 –2 0
4. FERENCVÁROS 1 1 1–5 –4 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik