BL, F-csoport: Rangnick tesztüzemmódra kapcsolta az MU-t, nem is nyert a csapat

Vágólapra másolva!
2021.12.08. 23:01
null
Másodjára is megszenvedett a Young Boys ellen az MU (Fotó: AFP)
A Ralf Rangnick által tesztüzemmódra állított Manchester United már-már gálacsapatot idéző összeállításban 1–1-es döntetlent játszott az angolok szempontjából már tét nélküli, Young Boys elleni BL-csoportmeccsen. A kvartett másik találkozóját, az Atalanta és a Villarreal összecsapását a szakadó hó miatt nem tudták lejátszani.

 

A műfű írta át az erőviszonyokat – állították sokan, amikor szeptember közepén a Manchester United kikapott Bernben. A Young Boys története során csupán másodszor tudott angol kuparivális ellen győzni aznap este.

Kevesen gondolták, hogy a Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében az Old Traffordon az lesz majd a fő kérdés, műfű nélkül is meglepetést okoz-e majd a svájci csapat. Pedig az első félidőt látva kevés ennél jogosabb kérdés akadt!

Az MU jól kezdett Ralf Rangnick második tétmeccsén is – a német „Professzor" hétvégén a Crystal Palace elleni bajnoki győzelemmel debütált –, már a 9. percben megszerezte a vezetést Mason Greenwood félollózó mozdulatával (1–0).

Az azonban már az összeállításon is látszott, hogy Rangnick számára a győzelemnél fontosabb kérdés ezen a meccsen, hogy minél több futballistát kipróbáljon. Ezt komolyabb izgalom nélkül tehette, mivel kezdés előtt is biztos volt, bármi a végeredmény, az MU megnyeri a csoportot. A Donny van de Beek, Juan Mata szűrőpáros, illetve a 19 esztendős Amad Diallo fémjelezte balszárny jó 30 perc után kezdett sebezhetőnek tűnni, a svájciak pedig egy védelmi megingás nyomán a félidő vége előtt egyenlítettek is – Fabian Rieder iratkozott fel az eredményjelzőre (1–1).

A második játékrészben sem szakadt meg a vezetés visszaszerzéséért a United, sőt! Rangnick még arra is figyelmet szakított, hogy az utolsó 25 percben játéklehetőséget adjon a klubnál nevelkedő, ahhoz idén nyáron jó tíz év után visszatérő harmadik számú kapusnak, Tom Heatonnak – a 35 éves veterán először lépett pályára a Bajnokok Ligájában (24 éves kollégáját, az idényben eddig szintén nem túl sok bizonyítási lehetőséget kapó Dean Hendersont váltotta).

A Young Boysnak megvolt az esélye arra, hogy a győzelmet is megszerezze, de Heatonnak védenie nem kellett, Wilfried Kanga gólba tartó lövését az egyik védő blokkolta, Christopher Martins Pereira pedig nagy helyzetben kapu fölé vágta a kipattanót. A svájciak a második játékrészben összesen tízszer próbálták meg eltalálni a kaput – egyszer sem sikerült.

Az MU játéka kicsit sem volt gördülékeny, sőt, mondhatnánk azt is, szenvedtek a hazaiak. Csakhogy az ember érzése a lefújáskor az volt, ezen az estén ez nem is zavarta sem a játékosokat, sem az edzőjüket.

ATALANTA–VILLARREAL

Amint arról beszámoltunk, a csoport másik meccsét el kellett halasztani: a Bergamóra zúduló hó miatt már a meccskezdésre kijelölt időpont előtt is látszott, hogy az időjárás bizony megtréfálhatja a futballozni készülő játékosokat, a játéktér a megszokott zöld helyett gyakorlatilag teljes egészében fehérben pompázott.

Az UEFA először húsz perccel késleltette az eredetileg este kilenc órára kitűzött kezdést, ám az állandó havazást látva Anthony Taylor játékvezető a szervezet illetékeseivel egyeztetve úgy döntött, hogy csütörtökön játsszák le a találkozót. Az UEFA tájékoztatása szerint 19.00-kor kezdődhet a meccs.

Mindkét csapat számára fontos a mérkőzés, hiszen a csoportelső Manchester United és a szerdai manchesteri mérkőzésnek négy ponttal nekifutó Young Boys között a második és a harmadik pozíciót foglalják el. A spanyoloknak hét, az olaszoknak hat pontjuk van, így még bármelyik alakulat továbbjuthat.

F-CSOPORT
Manchester United (angol)–Young Boys 1–1
(Greenwood 9., ill. Rieder 42.)
ELHALASZTVA
Csütörtök, 19.00: Atalanta (olasz)–Villarreal (spanyol) – az időjárási körülmények miatt nem tudták lejátszani szerdán

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 6 3 2 1 11–8 3 11
2. Villarreal 5 2 1 2 9–7 2 7
3. Atalanta 5 1 3 1 10–10 0 6
4. Young Boys 6 1 2 3 7–12 –5 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik