M. D. 2021.03.11 08:45 Frissítve: 2021.03.11 08:58

BL: egyesek állítják, újra kellett volna rúgatni Messi büntetőjét – mégpedig ezért!

Mint ismert, az FC Barcelona szerda este csak 1–1-es döntetlent ért el a Paris Saint-Germain vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 5–2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól. Sosem tudjuk már meg, mi történt volna a második félidőben, ha Lionel Messi az első játékrész végén, 1–1-es állásnál értékesíti a katalánok javára megítélt tizenegyest, melynek kapcsán egyesek váltig állítják, Anthony Taylor játékvezetőnek újra kellett volna rúgatnia.

 

Sosem tudjuk már meg, mi lett volna, ha Lionel Messi értékesíti a tizenegyesét… (Fotó: AFP)


Miután Messi büntetőjét Keylor Navas a léc segítségével hárította, a bírói csapat visszanézte videón, hogy a Costa Rica-i kapus nem mozdult-e el a gólvonalról (a válasz: nem), több, elsősorban barcelonai érzelmű Twitter-felhasználó azonban kifogásolta, hogy Marco Verratti pozícióját nem vizsgálták meg az illetékesek. A PSG olasz középpályása még a labda elrúgásának pillanata előtt belépett a tizenhatos előtti köríven belülre, ami a szabályok nagyon szigorú betartása esetén nem szabályos.Önök szerint újra kellett volna rúgatnia a játékvezetőnek Messi tizenegyesét?

Eredmények állása
 

Verratti szerepének azért van/volt jelentősége, mert a lécről kipattanó labdát ő fejelte ki szögletre, és a tizenegyes újrarúgatása mellett kardoskodók szerint előnye származott abból, hogy hamarabb indult meg a kipattanóra, mint a többi játékos.

Mi tesszük hozzá: Verratti pozíciója Messit valószínűleg a legkevésbé sem zavarta meg, továbbá ha minden ilyen apró bemozdulás esetén megismételt tizenegyes következne, akkor kis túlzással másból sem állnának a futballmeccsek, mint a büntetők elvégzéséből…

A többit önökre bízzuk…

A KIMARADT TIZENEGYES MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A VIDEÓ MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
2022.06.04 23:07:39

Bajnokok Ligája BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mi választunk térfelet, és mi is kezdünk. Ettől persze még sokszor hibázunk, teljesítünk gyengébben. Mint az a sportoló, aki ezért alkalomadtán megorrol ránk. Ami nála egy pontatlan passz, az nálunk egy pontatlan jelző; ami nála egy kihagyott ziccer, az nálunk egy elbaltázott mondat vagy kérdés.

2022.05.31 20:07:13

Bajnokok Ligája MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha Vinícius Valverdével, illetve Rodrygóval együtt ilyen ütemben fejlődik, néhány hónap múlva már senki sem siratja a Párizsban maradó Kylian Mbappét. BL-győzelmek terén meg már most előrébb tartanak, mint a francia csatárcsillag.

2022.05.30 22:27:24

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Szimpatikus, nyitott, karizmatikus egyéniség – íme az összefoglalás.

2022.05.28 10:26:05

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN, DANCSÁK ANDRÁS, KRISTÓ PÉTER

KEZDÉS: 21.00. Infografika a BEK-/BL-történelem harmadik Liverpool–Real Madrid döntőjének érdekességeiről.