BL: Alakulhatott volna ez másképp is – Dibusz

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.12.08. 23:50
null
Dibusz Dénes és Lovrencsis Gergő is rendkívül csalódott volt a mérkőzést követően (Fotó: Szabó Miklós)
Mint ismert, a Ferencváros 1–0-ra kikapott a Dinamo Kijev otthonában a Bajnokok Ligája-csoportkör 6., záró fordulójában, így a zöld-fehérek az utolsó helyen végeztek a G-csoportban. A lefújást követően Dibusz Dénes és Lovrencsics Gergő értékelték a találkozót az M4 Sport kamerái előtt.

 

A Ferencváros csapatkapitánya, a mérkőzésen jobbhátvédként játszó Lovrencsics Gergő letörten nyilatkozott, ugyanakkor szerinte a csapat játékban előrelépett az előző, Kijev elleni találkozóhoz képest.

„Tanultunk az előző meccs hibáiból, és mindent egy lapra feltéve megpróbáltuk kiharcolni a továbbjutást az Európa-ligába. (...) Most lehet, hogy furcsa lesz számunkra, de vissza kell térjünk a bajnokságra. Ahhoz hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában tudjunk szerepelni, a bajnokságot meg kell nyerjük.”

Az FTC kapusa, Dibusz Dénes szerint nagy nyomás volt mindkét együttesen, emellett úgy véli, a kijevi gólig csapatának voltak nagyobb lehetőségei.

„Kevés helyzetet hozó mérkőzést játszottunk, érezhető volt, hogy mekkora volt a tét, egyik csapat sem mert túlságosan nagyot kockáztatni. A vezető gólig nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, így azt gondolom, hogy a mi javunkra is eldőlhetett volna a mérkőzés. Sajnos a gólt megelőző szituációnál minden az ellenfél kezére játszott. Volt egy csúsztatás, amikor pont úgy került tovább a labda, hogy a középen érkező játékosuk be tudta fejelni. Ebből is tanulnunk kell. Az eredmény miatt elég csalódottak vagyunk, és bosszantó, hogy ez olyan mérkőzés volt, amelyen tényleg volt esélyünk – alakulhatott volna másképp is.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
G-CSOPORT
DINAMO KIJEV (ukrán)–FERENCVÁROS 1–0
(0–0)
Kijev,
Olimpiai Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Ekberg (svéd)
DINAMO KIJEV:Buscsan – Kedziora, Zabarnij, D. Popov, Mikolenko – Saparenko, Szidorcsuk (Andrijevszkij, 91.), Harmas (Sepeljev, 70.) – Cihankov (Lednev, 86.), Verbic (G. Rodrigues, 86.), C. De Pena (Szupriaha, 70.).Vezetőedző:Mircea Lucescu
FERENCVÁROS:Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 80.), Blazic, Dvali, Heister – Laidouni, Haratin (Isael, 74.), Somália – Uzuni (Baturina, 74.), Tokmac Nguen (F. Boli, 86.), Zubkov (Mak, 80.).Vezetőedző:Szerhij Rebrov
Gólszerző:D. Popov (60.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A csoport másik mérkőzésén
Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz) 0–3 (C. Ronaldo 13., 52. – mindkettőt 11-esből, McKennie 20.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Juventus65114–41015
2. Barcelona65116–51115
3. Dinamo Kijev61144–13–94
4. FERENCVÁROS6155–17–121

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik