Nemzetisport.hu 2013.03.15 13:02 Frissítve: 2014.06.29 03:19

BL: A legjobb olasz csapattal találkozunk - Heynckes

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az Arsenalt kiejtő Bayern München ellenfele a Celticet búcsúztató Juventus lesz. Jupp Heynckes, a bajorok vezetőedzője úgy véli, kiélezett mérkőzések várnak rájuk.

 

„Tudom, hogy a Juventus nagyon jó csapat. Az elmúlt két évben sokszor láttam őket. Tavaly megnyerték az olasz bajnokságot, és úgy néz ki, hogy az idén megvédik a címüket. A legjobb olasz együttes lesz az ellenfelünk, amely egy szenzációs stadionban fogad majd bennünket. Taktikailag, támadásban és védekezésben is nagyon erős. Biztos vagyok benne, hogy két nagyszerű mérkőzést láthatunk majd, és remélem, mi fogjuk irányítani a játékot, ám úgy gondolom, hogy nyílt lesz a párharc. Nagyon erős ellenféllel kell megküzdenünk" – adott gyors helyzetjelentést Heynckes.

Manuel Neuer, a Bayern kapusa is kifejtette a véleményét a párosítás láttán: „Az olasz csapatok mindig nagyon szervezettek, de biztos vagyok benne, hogy lesz esélyünk továbbjutni.”

„A Barcelona után a Juve a legnehezebb ellenfél, amelyet kaphattunk. Az olasz csapatok ellen mindig meg kell küzdeni a győzelemért, két csúcsteljesítményre lesz szükségünk a továbbjutáshoz. Ideális esetben hazai pályán nem kapunk gólt. Az Arsenal ellen megtanultuk, mennyire fontosak az idegenben szerzett találatok" – mondta Toni Kroos, szintén a müncheniek részéről.

„A Juventus nagyon-nagyon jó csapat. Fizikailag erős, és olyan kiváló játékosok alkotják a keretét, mint Andrea Pirlo. A torinóiak elleni meccsek mindig rettentő nehezek. Különösen azért, mert taktikailag rendkívül fegyelmezettek” – nyilatkozta a bajor csapat egy másik német válogatott középpályása, Bastian Schweinsteiger.

 

2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.