BL: A különbség túlzó – Nagelsmann az MU elleni 0–5 után

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.29. 10:54
null
Julian Nagelsmann szerint a hajrában szétesett a csapata (Fotó: AFP)
A Manchester United ötgólos győzelmet aratott a Bajnokok Ligájában az előző idényben elődöntős RB Leipzig felett. Ole Gunnar Solskjaer, az angol gárda menedzsere szerint csapata egyre jobban játszik, míg Julian Nagelsmann, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató lipcsei klub trénere szerint a végeredmény ellenére nem teljesítettek rosszul.

 

A Manchester United 1–0-ra vezetett, amikor Solskjaer becserélte Marcus Rashfordot, aki a 76., a 78. és a 92. percben gólt szerzett.

„Beállt és jól teljesített. Pont ilyen hatást várunk a cserejátékosoktól – idézi a United hivatalos honlapja Solskjaert. – Ez persze csak akkor lehetséges, ha a többiek lefektették a siker alapjait. A Leipzig kemény munkára kényszerített minket, egymásért is kellett küzdenünk. Az ilyen mérkőzéseken kíméletlennek kell lennünk az ellenfél kapuja előtt. Egy BL-elődöntős csapat ellen nem sok helyzet adódik. Fontos, hogy nem kaptunk gólt, jól védekeztünk. Számomra egyértelmű, február óta fokozatosan javulunk. A bajnokságot ugyan nem kezdtük jól, s persze a Tottenham elleni csúfos vereség [1–6 – a szerk.] is csalódást keltett. A BL-ben viszont nagyszerűen rajtoltunk. Fontos mérkőzések várnak ránk, hat nap alatt három meccset játszunk, kénytelenek leszünk rotálni a kezdőcsapaton.”

„A mester azt mondta, mielőtt beálltunk, hogy próbáljuk meg növelni az iramot. Szinte minden támadásunkból veszélyes helyzetet tudtunk kialakítani. Igazi csapatmunka volt. A kezdőcsapat tagjai és a cserék is jók voltak”
– így Marcus Rashford, aki az ötödik játékos a BL történetében, aki a kispadról beszállva triplázott.

A lipcseiek érthetően csalódottak voltak.

„Nyilván nem vagyunk boldogok egy ilyen eredmény után – értékelt Julian Nagelsmann vezetőedző a Leipzig honlapjának. – A különbség ugyanakkor túlzó. Az első félidőben jól játszottunk, a hajrában kissé szétestünk. Ebből a mérkőzésből többet kihozhattunk volna. A United második gólja után elengedtük a védekezést. Ez az egyetlen negatív kritikám a srácok felé. Azt éreztem, nem megy rosszul a csapatnak, erre belefutunk egy öt-nullás pofonba. Jobb lett volna, ha fegyelmezettek maradunk, és kétgólos vereséggel repülünk haza. Az utolsó húsz percet leszámítva nem voltunk rosszak.”

„Nem tudom miért, de kettő-nulla után összeestünk – mondta Yussuf Poulsen, a német együttes dán támadója. – A Manchester kihasználta a hibáinkat. A végeredmény nem igazságos, nem volt ekkora különbség a két csapat között. Kevés helyzetet alakítottunk ki. El kell ismerni, a United jól játszott. A következő mérkőzésen jobbak leszünk.”

BAJNOKOK LIGÁJA,CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
H-CSOPORT
Manchester United (angol)–RB Leipzig (német) 5–0(1–0)

Manchester,Old Trafford, zárt kapuk mögött.Vezette: Jug (szlovén)
MANCHESTER UNITED:De Gea – Wan-Bissaka (Tuanzebe, 81.), Lindelöf, Maguire, Shaw – Matics (McTominay, 63.), Fred – Greenwood (Rashford, 63.), Pogba (Cavani, 81.), Van de Beek (Bruno Fernandes, 68.) – Martial.Vezetőedző:Ole Gunnar Solksjaer
RB LEIPZIG:Gulácsi – Henrichs (Sabitzer, 63.), Konaté, Upamecano, Halstenberg – Nkunku (Sörloth, 65.), Olmo, Kampl (Kluivert, 74.), Forsberg, Angelino – Y. Poulsen.Vezetőedző:Julian Nagelsmann
Gólszerző:Greenwood (21.), Rashford (76., 78., 90+2.), Martial (87. – 11-esből)

A csoport másik mérkőzésén:
Istanbul Basaksehir (török)–PSG (francia) 0–2(Kean 64., 79.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United22
7–1+66
2. Paris SG2113–2+13
3. RB Leipzig2112–5–33
4. Basaksehir220–4–40
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik