Ifi BL: Németh Hunor betalált, de így is búcsúzott a Köbenhavn

Vágólapra másolva!
2024.03.12. 20:30
Németh Hunoron semmi sem múlott... (Fotó: instagram/hunor.nhv, archív)
Németh Hunor csapata, az FC Köbenhavn tizenegyesrúgások után maradt alul az UEFA Ifjúsági Liga negyeddöntőjében a Nantes együttese ellen kedden. A nap másik mérkőzésén az Olympiakosz magabiztosan verte meg a Bayern Münchent.

Az első keddi negyeddöntőben lényegében már az első félidőben eldőlt a találkozó, hiszen az előzetesen esélytelenebb Olympiakosz egyéni hibáknak köszönhetően hamar háromgólos előnyre tett szert a Bayern München ellen: Muzakitisz, Papakanellosz és Kosztulasz nyolc perc leforgása alatt alakította 3–0-ra a találkozó állását, így a második félidőben hiába szépített Ramsak, az Olympiakosz jutott be a legjobb négy közé. A magabiztos görög siker annak tükrében még érdekesebb (és talán értékesebb is), hogy a meccsen a Bayern 72 százalékban birtokolta a labdát, több mint kétszer annyit passzolt, mégis simán elveszítette a találkozót a papíron gyengébb ellenféllel szemben.

Németh Hunor betalált a Nantes ellen

A játéknap másik mérkőzése sokkal nagyobb izgalmakat hozott, olyannyira, hogy a rendes játékidőben nem is bírtak egymással a felek, döntetlenre végzett egymással a Nantes és Németh Hunor csapata, az FC Köbenhavn. A franciák kezdték jobban a találkozót, de a Köbenhavn előbb egyenlített, majd még az első félidőben két újabb gólt szerzett – közülük az elsőt Németh Hunor jegyezte –, ennek köszönhetően a dánok megléptek 3–1-re. Ám a 34. percben a koppenhágai Cornelius Axel Olssont kiállította a játékvezető, így a Nantes emberelőnybe került.

A második félidőben a franciák megragadták az esélyüket, két gólt is szereztek, így döntetlenre mentették a meccset. Az idegek csatájában egy ideig a Köbenhavn állt jobban, köszönhetően annak is, hogy Németh Hunor értékesítette a saját tizenegyesét. Ám végül fordult a kocka: a dánok három tizenegyest is elhibáztak, míg a Nantes csak kétszer rontott – így a franciák 5–4-re megnyerték a tizenegyespárbajt, és kiharcolták az elődöntőt.

Tizenegyesekkel búcsúzott a Real Madrid

A szerdai negyeddöntők is hasonló forgatókönyv szerint alakultak, mint a keddi összecsapások; vagyis akadt egy simább és egy végletekig kiélezett találkozó. A Portónak nem jelentett gondot a Mainz legyőzése, a portugálok sima 4–1-es győzelemnek örülhettek. Az előrehozott döntőnek is beillő Milan–Real Madrid összecsapás viszont egészen drámai csatát hozott. Hiába játszott hatalmas mezőnyfölényben az Álvaro Arbeloa vezette madridi együttes, a csapatok 1–1-re végeztek a rendes játékidőben, jöhettek a tizenegyesek, ahol az olaszok voltak higgadtabbak, ugyanis amíg a Milan csak egyszer, addig a Real Madrid kétszer is hibázott - így a tizenegyespárbajt az olaszok nyerték 4–3-ra, és kiharcolták a továbbjutást. 

UEFA IFJÚSÁGI LIGA
NEGYEDDÖNTŐK
Bayern München U19 (német)–Olympiakosz U19 (görög) 1–3 (Ramsak 63., ill. Muzakitisz 32., Papakanellosz 37., Kosztulasz 40.)
Nantes U19 (francia)–FC Köbenhavn U19 (dán) 3–3 (Assoumani 12., M'Badinga 54., Leroux 64., ill. E. Höjlund 14. – 11-esből, Németh H. 31., Chiakha 33.) – 11-esekkel 5–4
Kiállítva: Olsson (34., Köbenhavn) 
Milan U19 (olasz)–Real Madrid (spanyol) 1–1 (Diego Sia 51., ill. Gonzalo García 33. – 11-esből) – 11-esekkel 4–3
Mainz U19 (német)–Porto U19 (portugál) 1–4 (Engel 87., ill. M. Teixeira 18., R. Mora 32., 73., Candé 83.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik