BL: Tudtuk, hogy feldühítettük őket – Marco Rose

Vágólapra másolva!
2023.11.29. 09:32
null
Marco Rose (balra) szerint a Leipzig a két góllal feldühítette a Manchester Cityt, Pep Guardiola (jobbra) úgy gondolja, még jobb is, hogy így alakult (Fotó: Getty Images)
Marco Rose vezetőedző szerint a szerencse is hiányzott ahhoz, hogy csapata, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig kedden pontot vagy pontokat szerezzen a címvédő Manchester City otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.   

 

A lipcsei együttes az első félidőben Lois Openda duplájával került előnybe és vezetett két góllal a szünetben, ugyanakkor Rose szerint ezzel „feldühítették” a Cityt, amely a szünet után Erling Haaland góljával szépített, majd a 70. percben egyenlített, végül három perccel a rendes játékidő vége előtt megfordította a mérkőzést.

„Tudtuk, hogy feldühítettük őket, így még bonyolultabbá vált a helyzet. Talán ha tovább ki tudtuk volna húzni kapott gól nélkül, akkor egyre nagyobb esélyünk lett volna a győzelemre vagy arra, hogy egy pontot hazavigyünk, de a végén szerencse is kell, és talán most ez hiányzott”– mondta a meccs után a tréner.

A Manchester City angol támadója, Phil Foden szerint– aki a második találatot szerezte – az első félidőben játszottak eddig a legrosszabbul, ám az első góljuk után minden megváltozott. Josep Guardiola vezetőedző pedig arról beszélt, hogy együttese előnyére válhat a nehezen kiharcolt siker.

„A jövőre nézve talán még jó is, hogy nem egy kényelmes mérkőzésen nyertünk, mivel megmutattuk, hátrányból is fel tudunk állni”– nyilatkozta Guardiola, a hazai pályán 19 találkozó óta veretlen City mestere.

A vendégeknél ezúttal Gulácsi és Orbán sem lépett pályára, azonban a lipcsei vezetőedző kedden jelezte, hogy szeretné, ha a magyar hálóőr állna a kapuba két hét múlva a Young Boys elleni csoportmeccsen. Willi Orbán sérülés miatt ezúttal is hiányzott a lipcseiek keretéből. Korábban már mindkét gárda biztosította a továbbjutását.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Manchester City (angol)–RB Leipzig (német) 3–2 (0–2)
Manchester, Etihad, 51 402 néző. Vezette: Nyberg (svéd)
Manchester City: Ortega – Walker (J. Álvarez, 54.), Gvardiol (S. Gómez, 90+3.), Dias (Aké, a szünetben), Akanji – Rodri – Foden, Lewis, B. Silva, Grealish (Doku, 54.) – Haaland. Menedzser: Josep Guardiola
RB Leipzig:
Blaswich – Klostermann, Simakan, Lukeba, Raum – Seiwald, A. Haidara (Fabio Carvalho, 74.), X. Schlager (Kampl, 87.) – Simons (Poulsen, 74.), Openda (Sesko, 60.), Forsberg (Baumgartner, 60.). Vezetőedző: Marco Rose
Gólszerző:Haaland (54.), Foden (70.), J. Álvarez (87.), ill. Openda (13., 33.)

Young Boys (svájci)–Crvena zvezda (szerb) 2–0(Nedeljkovics 8. – öngól, Blum 29.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City5515–5+1015
2. RB Leipzig53211–9+29
3. Young Boys51136–11–54
4. Crvena zvezda5145–12–71

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik