FTC: egy új játékos kikerült, Ryan Mmaee bekerült a BL-selejtezős keretbe

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.07.11. 11:38
null
Ferencvárosi készülődés Feröeren (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu)</a>
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapján kedden frissítették a Ferencváros BL-selejtezős keretét: immár ismert, kiket nevezett be a magyar bajnok a fiatal játékosok számára fenntartott B-listán a feröeri Klaksvík ellen kedd este kezdődő kétfelvonásos párharcra. Történt egy változás az A-listán is.

 

Ami a keretet illeti, bár – mint megírtuk – nem tartott a Ferencvárossal Feröerre az alapember Ryan Mmaee, és a nyári távozása sincs kizárva, a neve immár szerepel az UEFA-n fellelhető frissített BL-keretben. Ez összefügghet egy másik friss változással: az egyik új szerzemény, Tosin Kehinde neve lekerült a listáról.

A második ausztriai edzőtáborba már el sem utazó Carlos Auzqui, Nikolai Baden Frederiksen és Xavier Mercier szintén nem utazott el Feröerre. Ők ugyanúgy nincsenek benevezve a BL-selejtezőre, mint Henry Wingo, a sérülésből gyógyuló Tokmac Nguen, az első Fradi-meccsén megsérülő nyári igazolás, Alekszandar Pesics, továbbá a hosszú hónapok óta térdsérüléssel bajlódó Muhamed Besic. Utóbbi ennek ellenére ott van Feröeren; mint elmondta, azért is szeretett volna a csapattal tartani, hogy újra magába szippantsa a tétmérkőzések hangulatát.

Helyszíni tudósításunkban beszámoltunk róla: Hajnal Tamás sportigazgató lapunknak arról beszélt, hogy egyelőre túlságosan sokan vannak, a következő időszak feladata kialakítani a szűkebb keretet.

„Ehhez idő kell, nem megy egyik napról a másikra. Az összeszokást az sem segítette, hogy a különböző válogatottaknál lévő játékosok csupán a második ausztriai edzőtáborban csatlakoztak, Varga Barnabás, Mohammed Abu Fani és a többiek így kevesebb időt töltöttek új társaikkal. Ezért a csapatszellem kialakítására is figyelnünk kellett, az edzőtáborokban ezt segítő időtöltéseket iktattunk programba. Bízunk benne, hogy a keddi mérkőzésre azért összeállunk, ám a keret végleges kialakítása a nyár végéig is eltarthat.”


Forrás: uefa.com
Forrás: uefa.com

 

A FERENCVÁROS BL-SELEJTEZŐRE NEVEZETT KERETE
Kapusok:
Dibusz Dénes, Varga Ádám, Mergl Szabolcs (19 éves), Őri Levente (20)
Védők: Samy Mmaee, Mats Knoester, Eldar Civic, Botka Endre, Myenty Abena, Pászka Lóránd, Ibrahim Cissé, Kaján Norbert (18), Almássy Levente (17)
Középpályások: Anderson Esiti, Mohammad Abu Fani, Kristoffer Zachariassen, Sigér Dávid, Cebrails Makreckis, Baráth Péter, Mohamed Ali Ben Romdan, Katona Bálint (20), Manner Balázs (18), Tóth Alex (17)
Támadók: Ryan Mmaee, Owusu Kwabwena, Amer Gojak, Varga Barnabás, Adama Traoré, Marquinhos, Lisztes Krisztián, Varga Zétény (16)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Dőlt betűkkel a B-listán benevezett játékosok (zárójelben az életkoruk).
Forrás: uefa.com

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉSEK
20.45: KÍ (feröeri)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A keddi játéknap további mérkőzései
17.00:
Urartu (örmény)–Zrinjski Mostar (boszniai)
17.30: Lincoln Red Imps (gibraltári)–Qarabag (azeri)
18.00: Zalgiris Vilnius (litván)–Sztruga (északmacedón)
20.00: Hamrun Spartans (máltai)–Maccabi Haifa (izraeli)
20.00: NK Olimpija Ljubljana (szlovén)–Valmiera (litván)
20.00: Raków Czestochowa (lengyel)–FC Flora Tallinn (észt)
20.45: Ballkani (koszovói)–Ludogorec Razgrad (bolgár)
20.45: Partizani (albán)–BATE Boriszov (fehérorosz)
20.45: Shamrock Rovers (ír)–Breidablik (izlandi), Tallaght

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik