BL: „A Dinamo Zagreb az egyik legnehezebb ellenfelet kapta”

Vágólapra másolva!
2020.08.31. 12:31
null
Nem volt szerencséje a Dinamo Zagrebnek, nehéz ellenfelet kapott (Fotó: index.hr)
A Dinamo az egyik legnehezebb ellenfelet kapta – írja az Index.hr, amelynek cikkéből az is kiderül, hogy a zágrábi együttes háza táján abban bíztak, a fehérorosz Dinamót (Breszt) kapják majd, amely az Asztanát és a Sarajevót búcsúztatta, ehelyett azonban a Ferencváros lesz az ellenfelük, amellyel tavaly is találkoztak a selejtezőben.

 

A portál emlékezteti olvasóit, hogy a zágrábi találkozó 1–1-es döntetlennel ért véget, a visszavágón viszont a Dinamo egyik legjobb szezonbeli teljesítményét nyújtotta, s 4–0-ra nyert.

„Ismét egy nagyon erős ellenfelet kaptunk, ahogyan azt az előző körökben tapasztalhattuk, de vállaljuk a kihívást, és ennek is azzal a céllal megyünk neki, hogy kiverjük a Dinamót és bejussunk a playoffba. Annak nagyon örülünk, hogy hazai pályán játszhatunk, ez mindenféleképpen jó. A csapat a Celtic ellen már megmutatta, hogy ilyen erősségű ellenfelekkel szemben is képes sikerrel szerepelni. Egy mérkőzésen minden lehetséges, a Dinamo az előző körben is megszenvedett, megvan minden esélyünk a továbbjutásra” – idézi az MTI Hajnal Tamás közmédiának adott nyilatkozatát. A Ferencváros sportmenedzsere hozzátette, mindkét csapatnál történtek változások az elmúlt évi párharchoz képest, a Dinamo például két edzőcserén esett át, legjobb játékosuk, Dani Olmo pedig az RB Leipzighez igazolt. Megjegyezte, szerinte izgalmas, jó párharc várható.

TOVÁBBI VÉLEMÉNYEK

Bruno Petkovic: „Jó ellenfél, korábbról már ismerjük egymást. Igyekszünk minél jobban felkészülni a budapesti találkozóra, hogy aztán ott legyünk a rájátszásban. Nem lesz könnyű, de bízok a Dinamo erejében, megyünk tovább!”

Amer Gojak: „A hír, hogy a Ferencváros lesz az ellenfelünk, Szarajevóban érkezett hozzám, ahol a válogatott labdarúgók gyülekeznek. Nem éppen egy könnyű ellenfél, de ebben a szakaszban már nincsenek gyenge ellenfelek. A találkozót Budapesten rendezik meg, ami a vendéglátó malmára hajtja a vizet, de volt már erre példa, s mindannyian emlékezünk, milyen eredménnyel zárult az a mérkőzés. Komolyan kell hozzáállni a találkozóhoz, jól fel kell készülnünk, és hinnünk kell magunkban.”

Dominik Livakovic: „Sokkal jobban is járhattunk volna a sorsoláson, de ezen most már kár keseregni. A Ferencváros egy komoly csapat, hazai pályán lépnek pályára, úgyhogy mindenképpen nehéz lesz. Igaz, tavaly is hasonló volt a helyzet, mégis sikerült továbbjutnunk, arra a budapesti találkozóra valamennyien emlékszünk. Optimista vagyok, bízok a Dinamo győzelmében.”

Petar Stojanovic: „A Ferencváros volt egyike azon kluboknak, amelyeket szerettünk volna elkerülni. Évről évre jobbak, és az is biztos, hogy a tavalyi eredmény miatt különösen motiváltak lesznek. Ettől függetlenül, mi tisztában vagyunk a képességeinkkel, s egy jó felkészüléssel, megfelelő mértékű önbizalommal és óvatossággal úgy gondolom, sikerül bejutnunk a rájátszásba, mivel ott van a helyünk.”

Lovro Majer: „Alázatosnak kell lennünk, maximálisan tisztelni kell az ellenfelet, jól fel kell készülnünk és tovább kell jutnunk. Határozottan hiszek a továbbjutásban, amely remélem ezúttal kevesebb stresszel jár majd annál, ami a Kolozsvári CFR ellen volt.”

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
BAJNOKI ÁG

FERENCVÁROS–Dinamo Zagreb (horvát)
Qarabag (azeri)–Molde FK (norvég)
Omonia Nicosia (ciprusi)–Crvena zvezda (szerb)
FC Midtjylland (dán)–Young Boys (svájci)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Dinamo Breszt (fehérorosz)
NEM BAJNOKI ÁG
PAOK (görög)–Benfica (portugál)
Dinamo Kijev (ukrán)–AZ (holland)
KAA Gent (belga)–Rapid Wien (osztrák)
Az egymeccses párharcokat szeptember 15-én vagy 16-án rendezik meg, az előreírt csapat otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik