BL: Őrültség, elszántság és szív kellett a gólhoz – Florenzi

Vágólapra másolva!
2015.09.17. 11:29
Alessandro Florenzi szerdán minden bizonnyal elintézte, hogy felkerüljön a neve a Puskás-díjra jelöltek tízes listájára, amelyet várhatóan novemberben hoz nyilvánosságra a FIFA. Sőt, arra is lehet esély, hogy az elsőként 2009-ben (Cristiano Ronaldónak) odaítélt elismerés óta először megint BL-gól legyen a nyertes. A Roma szélsője beszélt a Barcelonának lőtt egyenlítő találatról.

„Úgy négy-öt másodpercig lehetett a levegőben a labda? Nekem négy-öt percnek tűnt – mondta Florenzi az UEFA hivatalos internetes oldalának. –Egy örökkévalóság volt, amíg szállt. Komolyan mondom, nem tudtam, hogyan ünnepeljek. Végül a kezeimbe temettem az arcom.”

Florenzi elmondta, a Barcelonáról készült felvételeken tanulmányozta Marc-André ter Stegen mozgását, de a kivitelezéshez ennél több kellett.

„Nehéz volt, de ösztönös. Őrültség, elszántság és szív is kellett ahhoz, hogy ezt a gyönyörű gólt lőjem. Ez volt a B-terv, Edin Dzekót ugyanis ketten fogták. Elvállaltam, és szerencsére a léc alá vágódott a labda” – mondta Florenzi, akinek mozdulata után felrobbant az Olimpiai Stadion, és percekig tartott a hangorkán, hiszen ezt a gólt nemcsak Florenzi jegyzi meg örök életére, hanem az összes Roma-fanatikus, aki azon az estén ott volt a Barca elleni meccsen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik