A Barca Fabregas „megbízásával” válaszolt Mourinho kémkedésére

Vágólapra másolva!
2011.05.25. 12:29
null
Fabregas az MU taktikáját elemezte (Fotó: Mundo Deportivo)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere néhány hete úgy nyilatkozott, gyakran beszél José Mourinhóval, aki segít neki felkészülni az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-döntőre, de most a katalánok is szereztek egy kémet, legalábbis az Arsenalban játszó Cesc Fabregas a Mundo Deportivo napilapon keresztül elemezte a „vörös ördögök" játékát.

„Az Arsenal és a Barcelona elásta a csatabárdot" – olvasható a brit Mirror napilap honlapján. A portál arról számolt be ezzel a címmel, hogy az „ágyúsok" engedélyezték a katalánoknak, hogy a londoni klub edzőközpontjában készüljenek a szombati, Manchester United elleni Bajnokok Ligája-döntőre, amelyet a Wembley-ben rendeznek.

Mint ismert, Arsene Wenger csapata és a gránátvörös-kékek között hosszú ideje húzódó ellentét van, mivel a katalánok már régóta szeretnék visszaszerezni az Arsenal spanyol játékosát, Cesc Fabregast, akit az angol klub nem akar elengedni. Most azonban éppen a világbajnok futballista segít a Barcelonának felkészülni az MU taktikájából a katalán Mundo Deportivo napilapon keresztül.

VIDICS: MI NEM DŐLÜNK BE A BARCA PISZKOS TRÜKKJEINEK

Nemanja Vidics, a Manchester United szerb labdarúgója a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-döntővel kapcsolatban elmondta, ellenük nem fog működni a katalánok mentális hadviselése...

 

„Száz százalékban a meccsre kell koncentrálnunk, és akkor nem lesz nehéz kezelni az egyéb dolgokat, amikről tudjuk, hogy elkerülhetetlenek. A Barca játékosai más mentalitást képviselnek, valószínűleg előhúznak néhány trükköt a tarsolyukból, többet fognak reklamálni, de ez ránk – és remélhetőleg a játékvezetőre sem – lesz hatással" – vélekedett Vidics.

„A Manchester United ugyanúgy fog játszani a Barca ellen, ahogy ellenünk is mindig szokott: három játékossal a középpályán, ami szilárdságot ad, és három játékossal elöl" – mondta Fabregas, aki egy taktikai rajzot is készített a manchesteriekről.

A hónap elején Sir Alex Ferguson úgy nyilatkozott, sokszor beszél a Real Madridot irányító José Mourinhóval – aki ebben a szezonban ötször is összecsapott a katalánokkal –, aki tanácsokat ad neki. Fabregas az MU játékát ismerte meg jól az utóbbi évek alatt, és – bár a spanyol nem volt a pályán – csapata az utolsó együttes eddig ebben a szezonban, amely legyőzte a manchesterieket.

„Csak Van der Sar, Ferdinand, Vidics, Evra és Rooney helye biztos a kezdőcsapatban. A többi posztra sokan pályáznak. A jobb oldali védő posztján a testvérek egyike, Fabio vagy Rafael játszik majd, akik hasonlóan futballoznak. Ha Ferguson választása O'Shea-re esik a tapasztalata miatt, az csalódást jelentene, és félelmet sugározna a csapata felé. A döntőben bátornak kell lenni! Szerintem Fabio lesz a kiválasztott, mert Rafael játszott a bajnokin" – jelentette ki Fabregas, aki külön kiemelte a középső védőpáros és a kapus szerepét.

„Van der Sar döntőket nyer az MU-nak, igazi versenyző, aki győzelemmel akar búcsúzni. Legenda lesz a visszavonulása után. A két belső védő a csapat alapja, ők viszik előre az együttest. Fizikailag nagyon erősek. Az ő harcuk Messivel eldönti a párharcot. Vidics a pontrúgásokból életveszélyes, míg Ferdinand nem megy fel mindig a támadásokhoz, de szerintem most fel fog. Ferguson bízik csapata fizikai fölényében, és tudja, hogy a legjobb lehetősége a gólszerzésre a szabad- és szögletrúgásokból lesz. A stratégia kulcsfontosságú egy döntőben" – elemzett tovább a támadó középpályás.

Fabregas hozzátette, Michael Carrick játékát biztosra veszi, és úgy véli, a „fáradhatatlan" Pak Dzsi Szung is kezdő lesz, valamint bízik benne, hogy Ryan Giggs is szerepet kap, aki „megérdemli a lehetőséget". A spanyol válogatott szerint Darren Fletcher is pályára lép, mivel „a Unitedból csak ő tudja lefogni Iniestát vagy Xavit", és Antonio Valencia játszik majd a jobb szélen, nem pedig Nani. Fabregas szerint Javier Hernández valószínűleg nem lesz kezdő, de azért nem zárható ki, hogy helyet kap Rooney mellett.

„A Manchester United hihetetlenül jó versenyhelyzetben. Nem okoz gondot számára a védekezés, de amikor uralják ellene a játékot, akkor nem érzi kényelmesen magát. Ha a Barcánál lesz a labda, és a pálya teljes szélességét bejátssza, ahogy Rómában is történt, akkor nagy esélye van a diadalra" – zárta értékelését Fabregas.

kerdes=Melyik csapat nyeri a trófeát?|opcio1=Barcelona|opcio2=Manchester United|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik