Mourinho szerint csapatai mindig támadó szellemben játszanak

Vágólapra másolva!
2008.09.16. 15:24
Megmérettetik José Mourinho együttese. Az Internazionale csapata a Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek első fordulójában a görög fővárosba látogat, a Panathinaikosz együtteséhez. José Mourinho érkezésével a fekete-kékek szurkolói azt várják, hogy a bajnoki sikerek után az elitligában is csúcsra vagy legalábbis csúcsközelbe érjen a milánói csapat.
José Mourinho csapata a Bajnokok Ligájában is elkezdi
Fotó: Reuters
José Mourinho csapata a Bajnokok Ligájában is elkezdi
José Mourinho csapata a Bajnokok Ligájában is elkezdi
Fotó: Reuters
José Mourinho csapata a Bajnokok Ligájában is elkezdi

Roberto Mancini négy éves „regnálása” alatt hiába sikerült összehozni ugyanis három bajnoki címet, nemzetközi színtéren minden évben elmaradt a nagy kiugrás. Sőt, mintha az utóbbi két évben a nerazzuri jobban koncentrált volna a hazai bajnokságra és a sikerek „szinten tartására”, mint nemzetközi vizeken a kockázatok vállalására – nem véletlen, hogy soha nem jött ki a lépés.

Az elmúlt két szezonban kétszer is a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a BL-ben. Legutóbb a Liverpool, előtte a Valencia ejtette ki emlékezetes párharcban az aktuális olasz bajnokot a legjobb tizenhat között. Mancini első két évében is csak egy lépcsőfokkal jutott tovább a milánói kék-fekete alakulat: 2006-ban a Villarreal, 2005-ben pedig a városi rivális AC Milan jelentett megoldhatatlan akadályt az Internek.

Az athéni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón az új mester először a Juventust edző Claudio Ranieri szavaira reagált (emlékezetes, a két szakember már a Serie A elindulása előtt hatalmas szópárbajt vívott egymással). Ranieri szerint Mourinho egycsatáros csapatot épít új együttesénél.

A portugál tréner így válaszolt: „Ha ez provokáció, akkor nem válaszolok – ha bók, akkor köszönöm neki. Csak annyit mondanék, hogy az én csapataim mindig győzelemre játszanak. Szombaton, a Catania elleni mérkőzésünkön a tizenegy kezdő játékosból négy volt csatár, és a világ talán két legtámadóbb szellemű védekező középpályása is ott volt a csapatban, majd a kiállítás után a tízből három játékosunk csatár volt.”

Csak emlékeztetőül: az Inter középpályája és csatársora így festett a hét végi mérkőzésen: Vieira, Muntari, Quaresma, Figo – Balotelli, Ibrahimovic, majd a szünetben Figo helyére Zanetti állt be. A leírásból következik, hogy mi nem nagyon látjuk a négy csatárt, másrészt viszont elismerjük, hogy a „Special One” jobban ért a labdarúgáshoz, és sejtjük, hogy taktikai fejtegetése csak Ranierinek címzett válasz volt.

Ugyanakkor Mourinho azt elismerte, hogy az Internek jobban kell játszania majd kedd este, mint tette az eddigi bajnokikon, sőt az elég is lesz a győzelem megszerzéséhez. „Ha kombinatívabb futballt produkálunk, mint a brazil játékosokkal felálló és telt ház buzdította ellenfél, nyerünk. De ebben a sorozatban minden csapat motiváltabb, és minden győzelem sokkal nehezebb, apróságokon múlik minden” – mondta Mourinho.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

PANATHINAIKOSZ–INTERNAZIONALE
Athén, Olimpiai Stadion, 20.45
Játékvezető: Mejuto González – Juan Carlos Yuste Jiménez, Javier Hugo Novoa Robles (spanyolok)
PANATHINAIKOSZ: Galinovic – Gabriel, Simao, Gumasz, Szpiropulosz – Mattos, Gilberto Silva, Ivanschitz, Szalpingidisz – Ninisz, Rodrigo Souza. Vezetőedző: Henk Ten Cate
INTERNAZIONALE: Júlio César – Maicon, I. Córdoba, Materazzi, Maxwell – J. Zanetti, Cambiasso, Muntari – Quaresma, Ibrahimovic, Mancini. Vezetőedző: José Mourinho

WERDER BREMEN–ANORTHOSZISZ FAMAGUSTA
Bréma, Weserstadion, 20.45
Játékvezető: Thomson – Martin Cryans, Tom Hugh Murphy (skótok)
WERDER: Wiese – Fritz, Mertesacker, Naldo, Boenisch – Baumann – Frings, D. Jensen – Diego – Rosenberg, C. Pizarro. Vezetőedző: Thomas Schaaf
ANORTHOSZISZ: Beqaj – Theodotu, Kacavakisz, A. Konsztantinu, Leiwakabessy – Dellasz – Paulo Costa, Laban, Bardon – Sávio – Sosin. Vezetőedző: Temuri Kecbaja
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik