Győzött, de tovább aggódhat a Barcelona

Vágólapra másolva!
2006.11.22. 22:37
Az FC Barcelona másodszor is legyőzte a Levszki Szófiát a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjában; a katalán gárda ezúttal a bolgár fővárosban verte 2-0-re Sztanimir Sztoilov vezetőedző együttesét. Emlékezetes: a Camp Nouban 5-0-ra nyert a címvédő. A Barca két meccsen gólt sem kapott a Levszkitől, azonban mivel a Werder Bremen legyőzte a Chelsea-t, Frank Rijkaard csapata az utolsó fordulóban csak győzelemmel juthat tovább, a Chelsea ugyanis úgy is bejutott a legjobb 16 közé, hogy kikapott a brémaiaktól.
Ludovic Giuly (jobbra) már indul ünnepelni, mikökzben a bolgár játékosokat megüti a guta
Reuters
Ludovic Giuly (jobbra) már indul ünnepelni, mikökzben a bolgár játékosokat megüti a guta
Ludovic Giuly (jobbra) már indul ünnepelni, mikökzben a bolgár játékosokat megüti a guta
Reuters
Ludovic Giuly (jobbra) már indul ünnepelni, mikökzben a bolgár játékosokat megüti a guta

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ:


Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Szófiában, Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban vendégszerepelt a címvédő Barcelona az A csoport utolsó fordulójában, és már négy perc játék után megszerezte a vezetést.

Az 5. percben Gianluca Zambrotta adott be jobbról, a labda irányt változtatott az egyik menteni igyekvő védőn, és a középen érkező Giuly 12-13 méterről a hálóba vágta. Ez volt a francia szélső második gólja a Bajnokok Ligája 2006–2007-es idényében (0-1).

Az első negyedóra végén Victor Valdesnek akadt kétszer is védenivalója, előbb Sztaniszlav Angelov, majd Hriszto Jovov kísérleténél kellett hárítania a spanyol kapusnak.

Giulynek a 29. percben volt egy újabb próbálkozása, ennek viszont útját állta Georgi Petkov.

A szünet utáni első percekben Eidur Gudjohnsen veszélyeztett két alkalommal is, először elvétette a célt, majd Petkovnak kellett ismét védenie. A bolgár hálóőrnek levegőt venni is alig volt ideje, amikor a nagyon aktív Guily jelentkezett ismét – Petkov a helyén volt.

A Levszki egyébként nem játszott rosszul, nemcsak hogy többet birtokolta a labdát, mint a Barca, de még a lövések oszlopában sem mutatkozott katalán fölény.

A gólok száma ugyanakkor mást mutatott, különösen a 65. percben, amikor Andres Iniesta Deco kipattanó lövését kipattanó lövést közelről a hálóba vágott (0-2). Ezzel a találattal gyakorlatilag bebiztosította a győzelmét a Barcelona.

A gól megelőző sajnálatos eset, hogy Rafael Marquezt, a katalán csapat mexikói védőjét sérülés miatt le kellett cserélni – Oleguer állt be a helyére.

A hátralévő időben már nem változott az eredmény, viszont egyik barcelonai gólszerző sem fejezte be a találkozót: Frank Rijkaard előbb Giulyt, majd Iniestát is lehozta a pályáról, így jutalmazva őket a jól végzett munkáért.

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Chelsea 5 3 1 1 8-4 +4 10
2. Werder Bremen 5 3 1 1 7-3 +4 10
3. Barcelona 5 2 2 1 10-4 +6 8
4. Levszki Szófia 5 0 0 5 1-15 -14 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik