PSG: korrupciós botrányba keveredett a klub tulajdonosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.23. 13:36
null
A PSG elnökével szemben korrupció a vád (Fotó: AFP)
Francia sajtóértesülések szerint korrupcióval vádolják Nasszer al-Kelaifit, a Paris Saint-Germain elnökét, aki a gyanú alapján megpróbálta megvásárolni Katarnak a 2017-es atlétikai világbajnokság rendezési jogát.

 

A Le Parisien francia napilap arról ír, Renaud van Ruymbeke francia bíró azzal vádolja a PSG elnökét, hogy 3.5 millió dollárt fizetett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) korábbi elnökének, Lamine Diacknak a 2017-es atlétikai világbajnokság rendezési jogáért. Ezt a világeseményt végül nem az ázsiai országnak, hanem Londonnak ítélték oda, az idei, 2019-es vb-re azonban már Dohában kerül sor.

A párizsi lap hozzáteszi, a katari sportvezetővel szemben március óta vizsgálódnak, ahogy jobbkeze, Juszef al-Obaidli is érintett az ügyben. A Nasszer al-Kelaifi által birtokolt beIN Sports vezérigazgatója, aki tagja a PSG igazgatóságának is, szintén belekeveredett a korrupciós ügybe. A beszámolók szerint többször tárgyalt al-Kelaifi nevében, és korábban is megvádolták már korrupcióval.

Francis Szpiner, al-Kelaifi ügyvédje a Le Parisiennek elmondta: „Nasszer al-Kelaifi neve nem szerepel az aktákban, így az ellene felhozott vádakra nincsenek kézzelfogható bizonyítékok.”

A katari üzletember nem először keveredik korrupciós ügybe: 2017-ben vesztegetéssel vádolták a 2022-es katari világbajnokság rendezési jogának elnyerésével kapcsolatban. A katari klubtulajdonos február óta tagja az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának.

Az ESPN megkereste a Paris Saint-Germaint az ügyben, de a francia bajnok nem reagált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik