Atlétika: Nyári Diának gyermekkori álma valósul meg a budapesti vb-vel

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.02. 13:01
null
Nyári Dia a budapesti vb nagyköveteként futott az NN City Runon (Fotó: Budapest 2023 Zrt.)
Röviddel azután, hogy Barcelonában harmadik maratoni távját teljesítette, április 2-án a budapesti NN City Run 11 kilométeres versenyszámában indult a népszerű sorozat, a Barátok Közt színésznője, a budapesti atlétikai világbajnokság nagyköveteként is tevékenykedő Nyári Dia, aki az augusztusi eseményhez kapcsolódó Sulihős program népszerűsítéséért is futott – tudtuk meg a vb szerkesztőségünkhöz eljuttatott hírleveléből.

A hírlevélből kiderül többek között, hogy 140 nappal a világbajnokság kezdete előtt már 150 ezer jegy talált gazdára, de még bőven van hely a lelátókon és érdemes csatlakozni az ingyenes vagy kedvezményes belépőkkel kecsegtető felhívásokhoz.

Tudatták, az iskolák számára indított Sulihős programhoz már 300 oktatási intézmény csatlakozott, de további jelentkezőket is várnak, s ehhez vállalnia kell az iskoláknak, hogy a tavaszi testnevelésórákon hét héten át az atlétika kerül fókuszba, cserébe 23 ingyen jegyet kapnak a világbajnokságra, amiket az esemény első napján használhatnak fel. Ezen túl arra is lesz lehetőség, hogy a gyermekek jelentős csoportos kedvezménnyel látogassanak ki a vb többi napjára.

A Sulihős mellett a felnőttek számára a Hétköznapi hős eseménysorozat tartogat kedvezményes belépőket. Ehhez csupán be kell lépni a Hősök tere szurkolói klubba és részt venni a Hétköznapi hős eseménysorozat bármely versenyén, hogy aztán egy kis mozgásért cserébe személyesen is átélhessék a vb történelmi pillanatait és semmihez sem hasonlítható élményét.

„A lelátóról izgulni a versenyszámokban indulókért összehasonlíthatatlan a tv készülék előtti szurkolással. Szinte testközelből látni az atléták versenyét, mindezt ráadásul itt Budapesten, egy csodálatos stadionban, olyan közösségi élmény lesz, ami a nyár egyik legszebb pillanatainak ígérkezik” – mondta Nyári Dia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik