Gyász: autóbalesetben elhunyt a férfi maratoni világcsúcstartója és edzője

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.12. 01:07
Kelvin Kiptum (1999–2024) (Fotó: Getty Images)
A helyi rendőrség tájékoztatása szerint vasárnap késő este a kenyai Eldoret és Kaptagat települések közötti úton halálos kimenetelű balesetet szenvedett a férfi maratoni futás világcsúcstartója, a kenyai Kelvin Kiptum és edzője, a ruandai Gervais Hakizimana, míg az autóban utazó harmadik személyt, egy Sharon nevű nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A férfi maratoni futás nemzetközi élvonalába két éve berobbanó futó 24 éves volt.

 

A kenyai National című lap szerint, a helyi rendőrfőnök számolt be a világcsúcstartó atléta és edzője halálhíréről vasárnap késő este.

„Az első vizsgálatok szerint a baleset az autót vezető Kiptum hibájából következett be, miután vélhetően nagy sebességgel haladva elvesztette uralmát a jármű fölött, s egy fának csapódott, majd az úttól nagyjából hatvan méterre egy árokban állt végül meg. Kiptum és Hakizimana a helyszínen életét vesztette, az autóban utazó harmadik személyt egy közeli kórházba szállították” – idézi a lap Peter Mulinge helyi rendőrfőnököt.

Kiptum tavaly októberben győzött a Chicago Maratonon 2.00:35-ös idővel, ami új világcsúcs, s ezt a WA mindössze hat napja, február 6-án ismerte el hivatalosan is. Kiptum a világ valaha futott hét leggyorsabb maratonijának időjéből hármat jegyzett. Csupán három maratonin indult, és mind a hármat megnyerte: a már említett chicagói mellett a tavalyi londoni maratonin és a 2022 decemberi valenciai maratonin is 2.02:00-n belüli idővel győzött. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik