Videó: micsoda utolsó forduló! Az angol csapat hétgólos győzelme feljutást ért

Vágólapra másolva!
2022.05.09. 12:53
Az angol negyedosztályú labdarúgó-bajnokság (League Two) utolsó fordulójában a Bristol Rovers és a Northampton között hatalmas csata dúlt a feljutást jelentő harmadik pozícióért. Előbbi az utolsó helyen álló Scunthorpe-pal otthon, utóbbi idegenben a Barrow-val játszott.
AZ ÜNNEPLÉS PILLANATAIRÓL MÉG TÖBB FOTÓT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHET MEG! (Fotó: Getty Images)
AZ ÜNNEPLÉS PILLANATAIRÓL MÉG TÖBB FOTÓT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHET MEG! (Fotó: Getty Images)

A forduló előtt mindkét csapatnak 77 pontja volt, a negyedik, osztályozó helyen álló Bristolnak +15-ös, a harmadik, egyenes ágon feljutó pozíciót elfoglaló Northamptonnak +20-as volt a gólkülönbsége.

A mérkőzéseket egy időben rendezték. A Northampton 22 perc alatt háromgólos előnyre tett szert a 22., de biztos bennmaradó Barrow ellen, így a Bristolnak az előzéshez ekkor már nyolccal kellett volna nyernie.

A Rovers az első félidőben két góllal vezetett, s mivel a riválisuk is 3–1-re, ugyanúgy álltak, mint a fordulót megelőzően. A Bristolnak a szünet utánra az volt a feladata, hogy valahogyan ledolgozza az ötgólos hátrányát a Northamptonnal szemben. Az utolsó negyedórába lépve 4–0-ra vezetett, tehát még további három gól hiányzott a csapatnak, ezt pedig szűk tíz perc alatt le is tudta dolgozni (7–0). Mivel a Northampton újabb gólt már nem tudott szerezni (1–3), mindkét gárda +22-es gólkülönbséggel zárta a bajnokságot, de a Bristol végzett a harmadik helyen a több lőtt gólja miatt.

Íme, a szurkolók reakciója a hetedig gól után, valamint a lefújás utáni pillanatokban!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik