MTI
2018.04.19 21:33 Frissítve: 2018.04.19 23:10

PL: vége a január óta sérült portugál idényének, oda a vb is?

A mostani szezonban már nem futballozhat Renato Sanches, a Swansea City portugál labdarúgója, akit január óta sérülés hátráltat.

Carlos Carvalhal vezetőedző csütörtökön elmondta, fiatal honfitársa továbbra sem épült fel teljes mértékben a combsérüléséből. Hozzátette, jelenleg a fizioterapeuta irányításával edz, hogy visszanyerje korábbi erőállapotát. Jövő héttől ismét a csapattal gyakorolhat, de jelentős lemaradása miatt mérkőzéseken már nem szerepelhet a jelenlegi idényben.

Sanches kulcsszerepet játszott Portugália 2016-os Európa-bajnoki címében, ám Carvalhal közölte vele, felejtse el, hogy idén nyáron ott lehet az oroszországi világbajnokságon.

„Nem hiszem, hogy lesz esélye játszani a tornán. Beszéltem vele, mert látom, hogy nagy intenzitással edz, mivel úgy gondolja, szerepelhet a világbajnokságon, de nagy a veszélye, hogy ismét megsérül” – magyarázta az edző.

A Premier League-ben a kiesés ellen küzdő walesiek tavaly augusztus végén vették kölcsön a 20 éves középpályást a Bayern Münchentől. A német klub néhány héttel az Európa-bajnokságot megelőzően 35 millió eurót fizetett érte, azonban hiába választották meg a portugál sikerrel zárult franciaországi torna legjobb fiatal játékosának, Münchenben nem tudott állandó helyet kivívni magának a csapatban.

A Swansea City színeiben 15 tétmeccsen lépett pályára, gólt nem szerzett.

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.