PL: Patrick Vieira a Crystal Palace új menedzsere – hivatalos

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.04. 14:44
null
Patrick Vieira harmadjára irányíthat felnőtt élvonalbeli csapatot vezetőedzőként (Fotó: AFP)
Hivatalos oldalán jelentette be a Crystal Palace, hogy Patrick Vieira veszi át a menedzseri feladatokat a klubnál. A francia szakember és az együttes 2024 nyaráig szóló megállapodást írt alá.

 

„Nagyon izgatott vagyok, hogy lehetőségem van edzőként visszatérni a Premier League-be, és hogy egy ilyen fantasztikus csapatot irányíthatok. Egy olyan projektben vehetek részt, amely számomra igazán meggyőző, sokat beszélgettem az elnökkel és a sportigazgatóval is róla” – nyilatkozta a klub hivatalos oldalának az aláírást követően a korábbi francia középpályás.

Az Arsenal legendája 1997 és 2005 között játékosként háromszor nyerte meg a Premier League-et, valamint négyszer az FA-kupát a klubbal. Ezután megfordult a Juventusnál és az Internazionalénál, majd pályafutását a Manchester Citynél fejezte be 2011-ben. Edzőként először a manchesteriek utánpótlásában dolgozott, majd 2016 januárjától 2018 nyaráig a New York City FC-t irányította, amellyel mindkét idényében a második helyen végzett a Keleti főcsoportban.

Patrick Vieira legutóbb a francia OGC Nice vezetőedzője volt 2018 júliusa és 2020 decembere között, összesen 89 mérkőzésen. Az első évében a hetedik, míg a 2019–2020-as idényben az ötödik helyen zárt az együttessel.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik