PL: megint Bruno Fernandes – történelmet írt az MU portugál sztárja

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 12:35
null
Bruno Fernandes első éve nagyszerűen sikerült a Premier League-ben (Fotó: AFP)
Bruno Fernandest, a Manchester United portugál labdarúgóját választották meg a hónap legjobb játékosának a Premier League-ben – megint. A 26 esztendős középpályásnak a decemberi már a negyedik ilyen elismerése 2020-ban, ezzel történelmet írt.

 

A 25-szörös válogatott futballista a 2020-as téli átigazolási időszakban a Sporting CP-től igazolt a Manchester Unitedhez. A PL-ben először februárban választották meg a hónap legjobbjának, majd júniusban is kiérdemelte ezt az elismerést. Aztán az év utolsó két hónapjában ugyancsak Fernandes kapta meg a díjat.

Bruno Fernandes egy naptári évben összesen négyszer lett a hónap legjobbja, amire a díj 1994 óta íródó történetében még nem volt példa.

A középpályás decemberben a United mind a hat bajnoki mérkőzésén kezdő volt, összesen három gólt szerzett és négy gólpasszt adott.

Fernandes immár ugyanannyiszor nyerte el a díjat, mint Dennis Bergkamp, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Frank Lampard, Paul Scholes, Alan Shearer vagy Jamie Vardy.

A rekordot Sergio Agüero tartja hét trófeával, őt Steven Gerrard és Harry Kane követi hat-hat elsőséggel. Robin van Persie és Wayne Rooney egyaránt ötször érdemelte ki a díjat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik