PL: döntetlennel nyitott az Everton és a Bournemouth

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.08.10. 18:13
null
Az Everton és a Crystal Palace nagyot küzdött, de végül maradt a 0–0 (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 1. fordulójában az Everton idegenben nem bírt a Crystal Palace-szal, a Bournemouth pedig otthon hullajtott el pontokat az újonc Sheffield Uniteddel szemben. A Burnley hazai pályán a Southamptont, míg a Brighton idegenben a Watfordot győzte le 3–0-ra.

 

Az Everton szurkolói minden bizonnyal izgatottan várták az idényt, miután hét új játékost is igazoltak. Az érkezők közül bemutatkozott a Juventustól szerződtetett Moise Kean, valamint a Mainztól megszerzett Jean-Philippe Gbamin is – mindketten csereként. Az első félidőben a liverpooliak alakították ki a nagyobb lehetőségeket, azonban nem bírtak túljárni Vicente Guaita eszén. A második játékrészben a Palace-nak volt esélye megnyerni a találkozót, ám Jordan Pickford kétszer is védeni tudott, amikor egy az egyben vitték rá a labdát. A 78. percben Morgan Schneiderlin megkapta a második sárga lapját, így tíz emberre fogyatkozott az Everton az utolsó negyedórára. Hiába az emberelőny, a „sasok” nem voltak képesek feltörni a kékek védelmét, így maradt a 0–0-s döntetlen.

A hazaiaknál beállt az átigazolási kérelmet benyújtó Wilfried Zaha, aki éppen az Evertonba szeretett volna távozni a transzferidőszak utolsó napján.

A Bournemouth az újonc Sheffield Unitedet fogadta és szoros meccsen végül 1–1-es döntetlen született. A hazaiak egy szöglet után szereztek vezetést, Chris Mepham vágott be közelről egy kipattanót. Sokáig úgy nézett ki, hogy már nem változik az eredmény, a 87. percben azonban Billy Sharp kiegyenlített egy szabadrúgás utáni kavarodásból.

A Burnley hazai pályán biztosan győzött 3–0-ra a Southampton ellen, köszönhetően Ashley Barnes duplájának, illetve Johann Gudmundsson találatának. Barnes góljainál mindkétszer az új igazolás Erik Pieters volt az előkészítő.

A Watfordnak borzalmasan kezdődött a 2019–2020-as kiírás, miután saját pályáján ütötte ki a Brighton. A vendégek az első félidőben Abdoulaye Doucouré öngóljával vezettek, majd a második félidőben a csereként beállt Florin Andone duplázta meg az előnyüket, végül Neal Maupay állította be a 3–0-s végeredményt.

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Liverpool FC–Norwich City 4–1 (Hanley 7. – öngól, Szalah 19., Van Dijk 28., Origi 42., ill. Pukki 64.)
SZOMBAT
West Ham United–Manchester City 0–5 (G. Jesus 25., Sterling 51., 75., 91., Agüero 86. – 11-esből)
AFC Bournemouth–Sheffield United 1–1 (Mepham 62., ill. Sharp 87.)
Burnley–Southampton 3–0 (Barnes 63., 70., Gudmundsson 75.)
Crystal Palace–Everton 0–0
Watford–Brighton & Hove Albion 0–3 (Doucouré 28. – öngól, Andone 65., Maupay 77.)

18.30: Tottenham Hotspur–Aston Villa (Tv: Spíler1)
VASÁRNAP
15.00: Leicester City–Wolverhampton Wanderers
15.00: Newcastle United–Arsenal (Tv: Digi Sport1)
17.30: Manchester United–Chelsea (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik