PL: Arsenal-győzelemmel kezdődött az új idény

Vágólapra másolva!
2022.08.05. 23:06
null
Arsenal-győzelemmel kezdődött a Premier League új idénye (Fotó: AFP)
Londoni rangadóval kezdődött az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2022–2023-as idénye. Az Arsenal a Selhurst Parkban győzte le Gabriel Martinelli találatával és Marc Guéhi hajrábeli öngóljával a Crystal Palace-t.

A Crystal Palace-t az előző kiírásban hetedik helyig vezető Patrick Vieira csapott össze aszintén Arsenal-ikonMikel Arteta által irányított Európa-liga-induló Arsenallal az új idény első mérkőzésén. Mindkét csapat kezdőjében szerepeltek nyári szerzemények, hiszen a hazaiaknál a francia Lenstól igazolt Cheick Doucouré, az „ágyúsoknál” pedig a Manchester Citytől megszerzett Olekszandr Zincsenko és Gabriel Jesus is helyet kapott.

A vendégek veszélyesebben kezdtek, hiszen négy perc után Gabriel Martinelli hibázott el egy lövést, de ez nem szegte kedvét az Arsenalnak, amely az első félidő első felében többször próbálkozott.

Ennek meg is lett az eredménye, amikor a 20. percben Bukayo Saka szögletét Zincsenko fejelte vissza, majd a labdát a jól helyezkedő Martinelli juttatta Vicente Guaita kapujába. 0–1

Bár a vendégeknek az első játékrészben több helyzetük akadt, kevesebb lehetőségével jól sáfárkodott a Crystal Palace is, hiszen a hajrában Odsonne Édouard fejesénél Aaron Ramsdale-nek kellett nagyot hárítania.

A fordulás után is egyenlíthetett volna a házigazda, ám az angol válogatott kapus Eberechi Eze lövését is hárítani tudta.

Egészen a hajráig nyílt maradt a mérkőzés, de a 85. percben a hazaiak menteni igyekvő angol válogatott védője, Marc Guéhi védhetetlenül fejelte saját kapujának bal oldalába a labdát, kialakítva ezzel az Arsenal 2–0-s sikerét.

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Crystal Palace–Arsenal 0–2
(Martinelli 20., Guéhi 85. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik