PL: a menedzsereknél Michu megelőzi Van Persie-t

Vágólapra másolva!
2013.03.13. 20:10
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő klubok menedzserei a Swansea támadóját, Michut választották a 2012–2013-as szezon legjobb igazolásának. A spanyol csatár a Manchester United holland szerzeményét Robin van Persie-t, valamint az Arsenal szintén spanyol középpályását, Santi Cazorlát előzte meg a szavazáson.

A szezon végéhez közeledve a Premier League-ben szereplő klubok menedzserei minden évben szavazhatnak az általuk vélt legjobb nyári igazolásra. Az idei voksoláson a Swansea spanyol támadója, a szavazatok 47 százalékát begyűjtő Michu diadalmaskodott, aki 27 bajnoki mérkőzésen 15 gólt szerzett a walesi klub színeiben. A 26 esztendős csatárt 2012 nyarán több mint 2,5 millió euróért szerződtette a Ligakupa-győztes Swansea a Rayo Vallecanótól.

A második helyen az Arsenalt a Manchester United kedvéért elhagyó Robin van Persie végzett, aki a voksok 35 százalékát tudhatta magáénak. A holland válogatott támadó több mint 30 millió euróért váltott klubot, ebben a szezonban 28 bajnokin 19-szer volt eredményes.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Arsenal spanyol válogatott középpályása, Santi Cazorla állhatott fel. A szavazatok hat százalékát bezsebelő futballista az anyagi gondokkal küszködő Málagától távozott 19 millió euró ellenében.

Bekerült még az első ötbe a Fulham támadója, Dimitar Berbatov, valamint a Stoke City középpályása, Steven N'Zonzi is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik