N-P. T.
2022.09.30 10:45 Frissítve: 2022.09.30 11:12

Newcastle: a világ leggazdagabb klubjánál folytatja a legnagyobb ausztrál tehetség

A Newcastle United hivatalos Twitter-csatornáján jelentette be, hogy januártól náluk folytatja a legnagyobb ausztrál labdarúgó-tehetségnek tartott 18 éves csatár, Garang Kuol.

 

Garang Kuolt a legnagyobb ausztrál tehetségnek tartják (Fotó: https://www.nufc.co.uk/)

 

A Central Coast Mariners játékosa – aki Egyiptomban született, de az ausztrál mellett dél-szudáni állampolgársággal rendelkezik – ebben az évadban debütált az ausztrál élvonalban, és 8 mérkőzésen már 4 gólt és 1 gólpasszt ért el. Ráadásul mindössze 145 percet, alig több, mint másfél meccsnyit töltött a pályán – vagyis rendkívül hatékony, átlagosan 36 percenként betalál.

Néhány nappal ezelőtt az ausztrál válogatottban is debütált, így nem csoda, hogy több európai klub figyelmét is felkeltette, a hírek szerint a német Stuttgart és Borussia Dortmund is szívesen látta volna soraiban. Garang végül a világ leggazdagabb klubja, a Premier League-ben szereplő Newcastle mellett döntött, jövő januárban csatlakozik a „szarkákhoz″.

„Ez csodálatos. Gyerekként Ausztráliában mindenki a Premier League-et nézi, de senki sem hiszi, hogy el is juthat odáig. Nekem ez sikerült, ami hihetetlen. Most, hogy aláírtam a Newcastle-höz, még keményebben fogok edzeni, hogy a világbajnokságon is ott lehessek, és utána csatlakozhassak új klubomhoz″ – jelentette ki leendő csapata hivatalos honlapjának.

 

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.