NB II-ből a Premier League-be - Somogyi aláírt a Fulhamnél

Vágólapra másolva!
2011.07.08. 12:00
null
Somogyi Csaba
Címkék
A hazai másodosztályban szereplő REAC-tól az angol Premier League-ben játszó Fulhamhez szerződött Somogyi Csaba. A Nemzeti Sport értesülései szerint a 26 éves kapus egy plusz egyéves szerződést kötött a londoniakkal.

Somogyi Csaba tíz napja, Martin Jol menedzser invitálására utazott ki Londonba a Fulhamhez.

A 26 éves magyar kapus a másfél hetes próbajáték során meggyőzte az angol klub szakmai stábját, ezért javasolták a játékos szerződtetését – a Nemzeti Sport információi szerint Somogyi egy plusz egyéves szerződést kötött.

Az NB II-es REAC-tól távozó kapust Martin Jol már korábban is tesztelte, amikor még az Ajax szakvezetője volt, és mivel már akkor jó tapasztalatokat szerzett, most a Fulhamhez is meginvitálta.

„Már az Ajaxnál teszteltük Somogyit. A szakmai stábnak akkor az volt a véleménye, hogy különleges képességekkel rendelkezik, de akkor négy kapusunk is volt, és nem volt lehetőségünk a szerződtetésére” – mondta a Fulham Chronicle-nek Jol még akkor, amikor Somogyi megérkezett Londonba.

Somogyi eséllyel pályázik arra, hogy a 38 éves Mark Schwarzer mögött második számú kapus legyen a Fulhamnél, ugyanis az eddigi cserekapust, David Stockdale-t az újonc Swansea szerződtetné.

A Fulham harmadik számú kapusa az előző idényben a 21 éves Neil Etheridge volt.

Somogyi érkezésével tehát a Fulham– Gera Zoltán távozása ellenére– nem marad magyar futballista nélkül.

A dunaújvárosi születésű Somogyi Csaba korábban a magyar élvonalban mindössze egy mérkőzésen szerepelt, a 2005–2006-os kiírásban az Újpest FC–Győri ETO FC találkozón (3–1, 2005. december 4.) Szasa Sztevanovics cseréjeként lépett pályára a 40. percben. 2008 februárjában az ETO-ból az Integrál-DAC-hoz került kölcsönbe, majd 2009 nyarán Hévízre igazolt át. A 2009–2010-es kiírásban ősszel az NB II Nyugati csoportjában 5 bajnokin védte a Hévíz csapatát, majd a télen a REAC-hoz szerződött, a rákospalotaiaknál másfél év alatt 43 bajnokin védett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik