Man. City: rekordösszegért veszik meg Sterlinget – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.12. 21:42
A goal.com információi szerint a Liverpool elfogadta a Manchester City harmadik ajánlatát, így Raheem Sterling a manchesteri klubrekordot jelentő 44+5 millió fontért (mintegy 64 millió euró) válthat klubot.

Manuel Pellegrini nagyon szerette volna csapatában tudni a jó szezont záró, 20 éves támadót, aki 35 bajnokin hét gólt szerzett, adott nyolc gólpasszt, illetve lendületes játékával állandó veszélyforrást jelentett az ellenfél védelmének. A City első, majd második ajánlatát azonban visszautasította a Liverpool, annak ellenére, hogy az érintett Sterling már korábban közölte Brendan Rodgers menedzserrel távozási szándékát.az érintett Sterling már korábban közölte Brendan Rodgers menedzserrel távozási szándékát.

A fiatal támadó betegség miatt nem vett részt a liverpooliak edzésein, viszont a neve vasárnapig még így is ott szerepelt az ázsiai túrára készülő keretben. Amint arról korábban beszámoltunk: csupán néhány órával ezelőtt húzták le onnan, ami feltételezte a két klub között megszületett megállapodást. Most pedig már a részletek is napvilágot láttak.

A Citynél az átigazolási rekordot Sergio Agüero szerződtetése jelentette – eddig –, az argentin csatárért 2011-ben 38 millió fontot fizettek ki az angolok.

A megegyezés hallatán még a másodosztályú QPR-nál is pezsgőt bonthattak, ugyanis 2010-ben olyan záradékot tettek bele a szerződésbe, miszerint a Liverpoolnak Sterling esetleges eladási ára után húsz százalék kerül hozzájuk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik