B. Á. 2020.07.07 19:33 Frissítve: 2020.07.07 19:45

Man. City: Azt szeretném, ha Messi Barcelonában maradna – Guardiola

Nem akar egyelőre az átigazolásokról beszélni a Manchester Cityt irányító Pep Guardiola, aki azt is elárulta, bízik abban, hogy Lionel Messi nem hagyja el a Barcelonát.

Pep Guardiola elkerülné az eddig elkövetett hibák megismétlését (Fotó: AFP)

 

„Nem fogok az átigazolásokról beszélni az idény végéig. Ami Lionel Messit illeti, szeretném, ha Barcelonában maradna.”

A Manchester City vasárnap a kilencedik vereségét szenvedte el a Premier League jelenlegi kiírásában, Guardiola szerint ez megengedhetetlen, ha címeket akarnak nyerni.

„A következetességünket nem tudtuk ezúttal átültetni a gyakorlatba, az eredményekben sem mutatkozott meg. Ebben az iparban nyerned kell, nincs mese. Ha kilenc meccset elveszítesz, nem nyerheted meg a bajnoki címet. Évekkel korábban talán lett volna rá esély, de nem most. A bajnoknak legalább kilencven pontot kell szereznie.”

„Nem tudtam megoldani egy bizonyos problémát. Emlékszem, augusztusban a Tottenham elleni hazai mérkőzésen két kaput eltaláló lövésük volt, nekünk több mint húsz, mégis döntetlen lett. A Southampton ellen hasonló történt, és ezen sok esetben nem tudtam változtatni.”

A Manchester City a Bajnokok Ligájában még versenyben van, Guardiola szerint itt már nem engedhetnek meg maguknak olyan hibákat, mint amiket elkövettek a PL-ben.

„Ha a saját játékunkat tudjuk játszani, valamint elöl és hátul is egységesek leszünk, akkor jó esélyünk van a továbbjutásra. De ha a Southampton, a Tottenham vagy éppen a Norwich elleni történések megismétlődnek, akkor az Arsenal lesz ott az FA-kupa fináléjában, és a Real Madrid jut tovább a BL-ben. Nem kételkedem a csapatban, biztos vagyok benne, hogy jól fogunk teljesíteni.”

2021.01.13 18:01:04

Angol labdarúgás K. T. I.

Cavaleiro a második félidőben egyenlített, ezzel 2014 óta először szerzett pontot londoni derbin Scott Parker csapata.

2021.01.13 18:01:04

Angol labdarúgás K. T. I.

Phil Foden 44. percben szerzett gólja döntött. Ezzel tovább él a Man. City november 21-e óta tartó veretlenségi sorozata.

2021.01.12 20:32:46

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az 1. fordulóból elhalasztott bajnokin Paul Pogba gólja döntött, kellett némi szerencse is az MU-sikerhez.

2021.01.08 20:16:21

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az Aston Villa a fiataljaival állt ki Szalahék ellen, a magyar kapus nem vallott szégyent a világsztárokkal szemben.